Posao i trening: Da li stvarno nemate vremena?

by | 23 januara, 2016

Trener: Milan Zarić MSc

Trener: Milan Zarić MSc

Autor teksta: Milan Zarić MSc
Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja
www.licnitrener.com

Verujem da je „nemanje vremena za trening“ jedan običan izgovor. Možda grešim, ali to je moje mišljenje. Kada mi neko kaže da od posla ne stiže da vežba, logično je da pitam kako to. Odgovor je uvek isti: “Ma radim po ceo dan”. Hajde onda da rešimo taj problem.

Za rekreativno vežbanje je potrebno oko 60 minuta po treningu. Prosečan i optimalan broj odlazaka na rekreaciju je tri puta nedeljno. Kada se sve to sabere dobijamo cifru od 12 sati mesečno, to je svega pola dana. U situaciji kada nam je svaki minut bitan, a vreme je sada svima novac to nije baš malo vremena, znam da možemo da ga “stvorimo”…

Kako je generalno preporuka da se vežba ujutru, eto rešenja. Ne moramo baš svaki dan da spavamo po 8 sati, u danima treninga ćemo oduzeti sebi 90 minuta sna i posvetiti se svom telu, zdravlju i pozitivnom duhu. Trening nije samo fizičko opretećivanje mišića ili bespotrebno mučenje tela, za sve nas, pogotovo u ovom modernom i ubrzanom svetu predstavlja beg od posla, stresa i trenutak uživanja koji je neprocenljiv i samo naš. Mislim da vredi ustati ranije i boriti se za sebe.

Smanjimo telesnu masu, povećajmo tonus mišića, zategnimo trbušnjake, pretrčimo polu-maraton, sve je moguće, samo treba želeti, a vreme ćemo pronaći.

Sve moje blogove i savete za vežbanje možete pročitati OVDE.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.