Uvrnuti šotovi: Dan zaljubljenih

by | februar 14, 2018

Najromantičniji dan u godini. U odnosu na to da li ste zaljubljeni ili ne ovaj period za vas može predstavljati san snova ili apsolutnu noćnu moru. Zaljubljeni parovi uveliko spremaju iznenađenja jedno za drugoga, kupuje se cveće, plišane igračke, jestiv donji veš i skupa čokolada. Sveće se pažljivo postavljaju, bira se muzika za to nadasve specijalno veče, topli obrok je u rerni a leptirići u stomaku ne daju mira. Potom se naravno celo veče fotografiše uz repliku iz ljubavne priče sa Hallmark-a i služi kao idealan podsetnik onoj drugoj grupi ljudi da ni ove godine u februaru nemaju nikoga.

Pišu: Milena & Marta
You Tube kanal „Uvrnuti šotovi“

Skrolujemo kroz bezbroj ovakvih post-ova i kada nam se mozak napokon umori od otpraćivanja iz čistog bunta, odlučujemo da se prošetamo ulicama grada. Hladno je, sivo i nema apsolutno ništa romantično u tome. Ali nemojte se prevariti, u ovo doba svuda su polepljena srca, plišane mede su na sniženju a pečeno kestenje nikada lepše nije mirisalo nego sada kada se prodaje u kutijici za dvoje, na ovaj specijalan dan.

Kupujete celu kutiju za sebe, razume se, i odlazite da gledate crtani film kako biste skrenuli misli sa sve te silne romantike. Ali čak i meda na kraju nađe svoju medvedicu. Predivno. Marširate iz bioskopa i shvatate da je najbezbednije da uživate u toplini svoga doma, tamo je sigurno. Kuvate kakao i puštate vesti da čujete ima li nešto smisleno danas da se dešava u svetu. „A evo kako se širom zemaljske kugle danas proslavljao dan zaljubljenih…“

 

Pročitajte i…Uvrnuti šotovi: Pravila privlačnosti

Nije moguće da je ovo najvažnija vest za danas? Kao da čitav svet hoće da se osećate još usamljenije. Pokušavate objektivno da sagledate situaciju i pitate se da li je potreban određeni dan u godini da bi se slavila ljubav? Jesu li neophodne skupe večere, plišane igračke i čokolade? Ja kada sam zaljubljena slavim svaki dan, bez izuzetka. Slavim tako što mu skuvam omiljeni ručak, stavim telefon na punjač kada se onesvestio od umora, odem do pošte jer znam koliko mrzi da stoji u redu.

Nije mi potreban neki 14. u mesecu da mu pokažem koliko ga volim, a ni da mu to kažem. Nije ni njemu potreban kada mi donese kale jer ih je na putu do kuće spazio iz kola, ili kada u pola noći ode po čokoladu od 300g jer pms, ni kada odveze moju mamu do kuće. Ljudima koji se istinski vole nije potreban nikakav dan u mesecu da bi to slavili, ljudima koji se ne vole nisu dovoljni ni svi dani godine. Tako da ako je slučajno zaboravio da vam ovog 14. kupi buket cveća samo se setite koliko sledećih pms-ova vas čeka zajedno. Slavite svoju zaljubljenost svaki dan.

Pročitajte i…Uvrnuti šotovi: Friendzone

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top