5 make up trikova za četvrtasto lice

by | septembar 18, 2015
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: Daniela Banović Čoban 061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Šminkerka: Daniela Banović Čoban
061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Pravilno nanošenje šminke na kockasto lice nije baš najjednostavnije, ali uz malo truda i vežbe možete izvući maksimum i iskoristiti šminku kako biste u svakoj prilici izgledale lepo. Cilj nam je da istaknemo centralni deo lica a da oštre konture, tipične za četvrtasto lice, ostanu u drugom planu. Krajnji efekat su ublažene crte lica i blago suženo i zaobljeno lice.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. NE NAGLŠAVAJTE PREVIŠE JAGODICE
Pri šminkanju lica glavni cilj je da skrenete pažnju sa činjenice da imate četvrtasto lice. To ćete uraditi tako što nećete stavljati previše visoko rumenilo na vaše jagodice. Zapravo, trudite se da ne privlaćite previše pažnje na njih. Rumenilo nanosite u samo par poteza u laganim vedrim nijansama.

2. USNE U PRVOM PLANU
Još jedan način da skrenete pažnju sa vašeg oblika lica jeste da nanesete neki sjajan ruž koji će biti u fokusu. Možete se poslužiti i nekim upadljivim nijansama poput pink ili neke lepe crvene nijanse.

3. HAJLAJTER NANESITE PRETEŽNO NA ČELO
Možete koristiti tečni hajlajter, puder ili korektor koji će biti nekoliko nijansi svetliji od vašeg tena. Naglasite čelo i time ćete malo ublažiti svoje oštre crte lica.

4. NAGLASITE OČI
Ukoliko ne volite da naglašavate usne, naglasite oči. Neka oči budu u fokusu. Možete se odlučiti za smokey eyes u različitim bojama poput sive, tamno ljubičaste, tamno braon i slično, u zavisnosti od vaše boje očiju.

5. PROMENITE KONTURE SVOG LICA
Konturisanje je veliki hit ove godine. Ono nam može pomoći da značajno promenimo izgled svog lica. U slučaju da imate četvrtasto lice pomoćiće vam da ublažite oštre crte lica. Potrebno je da imate kremasti puder za konurisanje ili redovan, malo gušći tečni puder kojim ćete potamniti određene delova lica. Iskonturišite vaše čelo s leve i desne strane tako da dobijete okrugliji oblik čela. Nanesite puder ispod jagodica i duž linije čeljusti a zatim sve dobro izblendujte.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: