5 make up trikova za duguljasto lice

by | septembar 25, 2015
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: Daniela Banović Čoban 061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Šminkerka: Daniela Banović Čoban
061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Ukoliko imate duguljasto lice koristite šminku da naglasite vaše jagodice i istaknete središnji deo lica. Naša L&Z šminkerka Danijela daje u nastavku konkretne savete…
Poslušajte ih.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. KONTURISANJE
Najlakši i najefikasniji način da vizuelno promenite oblik svog lica jeste konturisanje. Ukoliko imate duguljasto lice potrebno je da ga vizuelno skratite a to ćete postići ukoliko tamni puder nanesete na vrh čela duž ivice kose i uz vilične kosti. Ne zaboravite da sve dobro izblendujete kako ne bi bilo oštrih ivica i vizuelnih prelaza.

2. HAJLAJTER
Kako bi konturisanje imalo veći efekat poslužite se i trikom posvetljivanja određenih delova lica. Svetliji puder ili tečni hajlajter nanesite na središnji deo lica, tj. u maloj količini na čelo, na središnji deo nosa i ispod očiju u obliku obrnutog trougla. Sve dobro izblendujte četkom za tečni puder ili vlažnim sunđerom za šminkanje. Nakon nanošenja rumenila možete naneti i hajlajter u kamenu na vrhove gaodične kosti što će dodatno naglasiti vaše jagodice i dati im prirodan sjaj.

3. RUMENILO
Ovo je veoma važan korak. Rumenilo može mnogo da učini za vas ako znate kako da ga pravilno nanesete. Osobe koje imaju duguljasto lice treba da nanose puder vodoravnim potezima, od resice ušiju ka nosu kako bi se vizuelno skratilo lice. Zato ga nećemo nanositi kružnim pokretima na vrhove jagodica već duž linije kosti koja postaje lako uočljiva ako skupimo usta.

4. GUŠĆE OBRVE
Nešto gušće, pravilno oblikovane obrve skrenuće pažnju sa činjenice da je lice blago izguženo. Važno je da ne stanjujete previše obrve jer linija umesto obrva ne odgovara ni jednom obliku lica. Uz pomoć olovke za obrve dodajte im gustinu idući polako ka gore i produžite njihove krajeve ukoliko je potrebno. Početak obrva treba da bude najsvetliji a kraj, tj. rep obrva najtamniji.

5. NAGLASITE OČI
Univerzalni trik za prikrivanje bilo kakvih nesavršenosti jeste skrenuti pažnju sa problematičnih delova na vaše adute. Igrajte se upadljivim bojama, ajlajnerom ili veštačkim trepavicama kako biste naglasile svoje oči i skrenule pažnju sa svog oblika lica.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: