Kako našminkati oči sa spuštenim kapcima?

by | mart 4, 2016
Šminkerka: Vesna Gligorić,  064/016-22-88 Facebook stranica: Beauty Point

Šminkerka: Vesna Gligorić,
064/016-22-88
Facebook stranica: Beauty Point

Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Zasigurno ste primetili da koliko god detaljno pratite uputstva nekog mejkap tutorijala, nikako ne uspevate da dobijete identičan konačan rezultat. Danas ćemo da se osvrnemo na problem poznat kao „spušteni kapci“ i posavetovaćemo vas kako da se pravilno našminkate ako imate takve oči, te da ih uz pomoć šminke vizuelno „otvorite“. 

Foto: Aleksandar Gligorić

Foto: Aleksandar Gligorić

Lepo našminkane oči privlače svačiji pogled. Savršeno očupane i popunjene obrve učiniće da vaše oči dođu do izražaja čak i kada je kapak spušten. Naborani i pali kapci daju licu tužan i umoran izgled. Kao što negujete kožu lica i tela. isto tako, neophodno je negovati kapke tako što ćete koristiti razne kreme i maske za zatezanje.

Podignuti kapak dobijamo nanošenjem hajlajtera tik ispod obrva, te će do izražaja doći i prethodno lepo iscrtane i popunjene obrve. Zatim, na sam kapak, nanesite bazu za senku jagodicama prstiju i polako tapkajte dok koža ne upije. Nanesite senku na čitav gornji kapak, belom senkom posvetlite unutrašnji ugao oka, a na sam kapak izvucite što deblju liniju ajlajnera od ugla ka spoljašnjem delu.

Belom olovkom za oči pređite ceo donji kapak, u što debljem sloju, kako biste dobili efekat otvorenijeg oka. Kvalitetnom maskarom izvucite trepavice i zatim nalepite veštačke ili pojedinačne trepavice.

Senke odaberite prema želji, ali uključite u odabiri i doba dana, priliku i nijanse koje vam pristaju.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: