Kako postići savršen mat mejkap look?

by | jun 24, 2016
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Kozmetičar i šminker: Dragana Miljković Božičić Tel: 060/0121500 Facebook: Japansko iscrtavanje obrva, profesionalna šminka i nokti

Kozmetičar i šminker: Dragana Miljković Božičić
Tel: 060/0121500
Facebook: Japansko iscrtavanje obrva, profesionalna šminka i nokti

Korišćenjem kozmetike i šminke sa mat efektom nećete izgledati umorno ili kao da nosite masku. Šminka će vam duže trajati, izgledaćete mlađe, a vaš porcelanski ten doprineće da izgledate sjajno na fotografijama. Kako da postignete savršen mat mejkap look pogledajte u nastavku… 

Priprema kože

Kada stigne leto veoma je bitno da je koža nahranjena i hidrirana. Namažite kremu na lice i sačekajte najmanje pola sata da je koža upije. U suprotnom, rizikujete da vam lice “prosija” kroz neko vreme. Pre pudera poželjno je namazati prajmer (podloga – baza). On omogućava da šminka bude dugotrajnija i olakšava nanošenje pudera koji će uz podlogu duže ostati matiran.

Još saveta potražite na sledećim stranama… 

Tečni puder bez ulja

Koristite pudere bez dodataka ulja, osim u slučaju ako vam je koža jako suva. Cilj je da uspostavite svež i ujednačen ten, zato je priprema kože, njena hidratacija kao i odabir pudera veoma bitan korak. Ulje kao sastojak u puderima se leti izbegava jer se koža na velikim temperaturama brže masti. Najbolje bi bilo da puder utapkate u kožu uz pomoc vrhova prstiju ili sunđera.

Fiksiranje tečnog pudera je obavezno

Fiksirajte lice puderom u kamenu ili prahu uz pomoć velike pufnaste četkice od prirodne dlake. Ukoliko vam treba dodatna prekrivenost koristite puder u kamenu u istoj boji kao i tečni puder. U suprotnom koristite lagane teksture ili transparetne pudere da ne biste bespotrebno trpeli puno šminke u vrelim danima. Ukoliko vam je koža masna samo u T zoni (celo, nos i brada) dovoljno je fiksirati samo to područje, kao i područje ispod očiju ukoliko ste stavili korektor.

Izbegavajte hailajtere

Ukoliko želite mat završnicu izbegavajte hajlajtere i iluminatore jer daju potpuno suprotan efekat. Kremaste strukture zaboravite, a ukoliko vašem mat izgledu želite dodati malo svežine, dodajte malu količinu praškastog hajlajtera na vrh jagodica.

A photo posted by _daily_fashion_inspo_ on

Kremasta rumenila zamenite praškastim

Izbegavajte rumenila sa šljokicama i sedefom. Boja kajsije ili roza daju vašem licu svežinu, ali nemojte preterivati i nanositi velike količine.

Oči

Birajte neutralne i prirodne nijanse senki. Svetlije tonove stavljajte na pokretni deo kapka a u spoljašnje uglove oka i pregib kapka nanosite tamnije nijanse.

Usne

Mat usne zahtevaju hidrirana usta. Prethodno uradite piling usana i nanesite balzam. Ukoliko su vam usta suva i ispucala, mat karmin će to dodatno naglasiti. Na našem trzistu veoma su trazeni mat karmini i možete ih naći u gotovo svim nijansama. Da bi vam karmin bio dugotrajniji, prethodno iscrtajte konture usana i obojte ih u celosti olovkom za usta. Ona može da bude u boji karmina i ne mora, sve zavisi kakav efekat želite da postignete.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: