Korak po korak: Kako se našminkati za matursko veče?

by | maj 13, 2016
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: : Branislava Borkovački 061/310-21-49

Šminkerka: Branislava Borkovački 061/310-21-49

Verovatno svaka „mala“ i „velika“ maturantkinja mesecima u nazad pretražuje internet stranice i razne magazine u potrazi za idealnom haljinom, cipelama, frizurom, ali i mejkapom. Ukoliko još niste odlučile kakvu šminku želite i niste sigurne na koje detalje treba da obratite pažnju ako se same šminkate, potrudićemo se da vam pomognemo nekim korisnim savetima.

Foto: Branislava Borkovački

Foto: Branislava Borkovački

Što se tiče priprema, poželjno je da ih uradite nekoliko dana pre samog događaja. Savetujemo vam da nedelju dana ranije posetite kozmetičara i odradite tretmane koje želite, kao bi se koža smirila i nestale moguće iritacije.

Dobar piling će skinuti izumrle ćelije kože i podloga će lepše prijanjati. Obratite pažnju i na negu usana, da one budu glatke i hidrirane, jer nijedan karmin ne izgleda lepo na ispucalim usnama. Jednostavne recepte za piling i negu usana pročitajte OVDE.

Kako da uradite ostale pripreme pred veliko veče, i kako da se same našminkate pročitajte na sledećim stranama… 

Foto: Branislava Borkovački

Foto: Branislava Borkovački

Obrve, takođe, sredite dan-dva ranije kako bi se crvenilo smirilo. U žurbi i euforiji ne zaboravite skidanje nausnica.

Detalj koji smatram da je od izuzetne važnosti i često naglašavam devojkama je da je korektor taj koji služi za ispravljanje nepravilnosti, nikako tečni puder. Puder/podloga sme biti za najviše nijansu tamniji od tena i nikako ne zaboravite blagi prelaz na vrat i uši.

Foto: Branislava Borkovački

Foto: Branislava Borkovački

Što se samog šminkanja tiče, ono ne mora da se „kombinuje“ s bojama haljine ili cipela. Postoji šminka koja ide uz sve kombinacije.

Pravilo da se istovremeno ne naglase oči i usne ne mora biti toliko striktno i na svima primenjivo. To nekome pristaje, a nekom ne, a kod večernje šminke svakako imamo veću slobodu kombinovanja. Ako imate dilemu da li treba da budu mat senke, sedefaste ili pak gliteri (šljokice), nemojte se preterano opterećivati. Mlade osobe, mogu sve da iznesu.

Foto: Branislava Borkovački

Foto: Branislava Borkovački

Većina devojaka se ima strah od crvenog karmina. To je apsolutno pogrešno, jer svaka žena može pronaći svoju nijansu. Proverite da li vam bolje pristaju hladne ili tople nijanse crvene, a varijacija je mnogo.

Dajte sebi vremena i istražujte. Kao završnica jednog večernjeg, mejkapa za maturu, su veštačke trepavice. Probajte ih i zavolećete ih zauvek.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: