Top 6 make up trikova za žene sa naočarima

by | jun 19, 2022

Poslednjih nekoliko godina dioptrijske naočare postale su modni dodatak koji se kombinuje sa ličnim stilskim izrazom i poslovnim obavezama. Ženama sa naočarima šminkanje ne predstavlja poseban problem, ali uprkos tome make up treba prilagoditi veličini i boji okvira, ali i dioptriji. 

 

1. FOKUSIRAJTE SE NA USNE
Ukoliko nosite naočare u prvom planu istaknite usne. Igrajte se bojama. Izaberite crvenu, narandžastu, pink, ljubičastu ili čak neke potpuno lude boje poput plave, sive, crne…

2. RUMENILO
Za blistav izgled obavezo koristite rumenilo u odgovarajućoj nijansi. Za nežan letnji look nanesite nežne roze nijanse na jagodice u kružnim potezima.

3. PRILAGODITE AJLAJNER
Ukoliko imate deblji ram za naočare i vaš ajlajner može biti izvučen u debljoj liniji kao što će uz tanji i diskretniji ram ići i diskretniji ajlajner.

4. KOMBINUJTE BOJE
Svoju šmiku uklopite uz boju rama za naočare. Npr. uz crveni ram nanesite crveni ruž. Takođe, nemojte odustajati od šminke na očima samo zato što nosite naočare. Slobodno se igrajte različitim senkama i slobodno ih malo više naglasite.

5. NE IZBEGAVAJTE MASKARU
Namojte se brinuti da li će vam maskara ostati na staklima. Ukoliko imate prirodno dugačke trepavice koje vam udaraju u stakla, koristite drugačiji tip maskare. Odaberite onu koja dodaje volumen a ne gustinu, tj. izaberite onu sa kratkim dlačicama.

6. NE ZABORAVITE NA OBRVE
Ako naočare služe kao okvir vašim očima, obrve su okvir vašim naočarima. Ukoliko nosite manji ram, a obrve vire iznad rama, obavezno ih precizno iscrtajte olovkom. Celo lice će dobiti drugačiji, ujednačen izgled.

Brothers91/gettyimagesplus

Tagovi: