Mejkap trikovi za žene sa “tužnim očima“

by | maj 20, 2016
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Kozmetičar i šminker: Dragana Miljković Božičić Tel: 060/0121500 Facebook: Japansko iscrtavanje obrva, profesionalna šminka i nokti

Kozmetičar i šminker: Dragana Miljković Božičić
Tel: 060/0121500
Facebook: Japansko iscrtavanje obrva, profesionalna šminka i nokti

Ukoliko vam često govore da izgledate tužno ili umorno, a pritom se ne osećate tako, velika je verovatnoća da vas izdaje forma očiju, čiji su spoljašnji uglovi okrenuti ka dole. Drugim rečima, vi imate tzv. „tužne oči“, koje čak i kada se smejete deluju još tužnije nego inače. Međutim, dobrom šminkom, uz nekoliko mejkap trikova, možete pretvoriti tužan i umoran pogled u zavodljiv. U nastavku pročitajte kako to da uradite… 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Zadatak nije lak, ali uz nekoliko mejkap trikova vaš pogled može biti mnogo vedriji. Pre svega, potrebno je da gornji kapak malo podignete i izdužite na gore. To ćete postići uz odgovarajuću tehniku senčenja oka i nanošenja ajlajnera. Dobra vest je da ovakvoj formi očiju idealno pristaje mačkasti efekat šminkanja, koji većina devojaka preferira i voli.

Takođe, veoma je bitno da obrve budu uredne i očupane. Nemojte previše naglasiti luk i docrtajte krajeve malo ravnije ka slepočnici da biste vizuelno podigli oko.

Pored toga, veliku pažnju treba posvetiti uklanjanju tamnih podočnjaka i posvetleti predeo ispod očiju laganim korektorom koji je do dva tona svetliji od vašeg tena. Nanesite ga u obliku obrnutog trougla što će u velikoj meri otvoriti oči i pogled učiniti blistavijim. Fiksirajte ga puderom u prahu. Ukoliko koristite mnogo svetliji i teži korektor, ili što je još gore, stavljate pogrešnu nijansu, vaše oči izgledaće još umornije.

Još savete potražite na sledećim stranama… 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Poželjno je da pre upotrebe senki stavite prajmer (podlogu za oči). Ukoliko ga nemate, kao zamena moze da posluži i korektor. Prajmer će omogućiti da se šminka ne razmaže i biće dugotrajnija.

Koristite senke prirodnih boja.  Svetlije senke nanesite na unutrašnji ugao oka, po kapku i ispod obrva. Nijanse srednjeg inteziteta senki pažljivo primenite u spoljašnjem delu kapka, zatim malim kružnim pokretima četkicom senčite na gore i dijagonalno ka kraju obrva. Preferirajte toplije tonove senki i obratite pažnju da ne odete previše visoko prilikom aplikacije. Izbegavajte tamne tonove koje će vaše oči učiniti teškim.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Nanesite ajlajner veoma tanko tik uz rub gornjih trepavica. Prevucite ga prema kraju obrva, ali ga pri zavsetku blago zakrivite prema gore. Linija treba da bude tanka i da izgleda prirodno. Jedino tako ćete postići efekat svežeg izgleda. Ajlajner fiksirajte senkom u istoj boji.

Ukoliko želite dodatno da „otvorite“ oči, nanesite hajlajter ispod ajlajnera od kraja oka prema završetku obrva. Stavljanje ajlajnera možete olakšati ako pre nanošenja istog, prethodno povučete liniju krejonom. Ivica vizit karte ili lepljiva traka može vam koristiti ukoliko želite oštre i ravne linije.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Koristite maskaru samo na srednjim i unutrašnjim trepavicama. Izbegavajte primenjivanje maskare u spoljašnjem delu oka, da ne biste stvorili senku i time spustili pogled.
Uradite isto i na donjim trepavicama.

Naznaka ovih teza, šta je najbolje za vašu formu očiju ne znači da ne treba da eksperimetišete i time uvidite šta vam najbolje pristaje, niti da ne korisite druge tehnike šminkanja. Nema sumnje da je svaka žena lepa na svoj način. Ne dozvolite da vas mejkap trendovi zalude i da od sebe, zarad trenda, pravite maskote. Šminkajte se u skladu sa svojom formom očiju, lica i usana, to će zasigurno svaku manu sakriti i istaći ono najlepše na vama.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: