Najčešće greške prilikom korišćenja hajlajtera

by | jun 10, 2016
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Komentarisala: L&Z šminkerka Marijana Grabovica, 066/669-45-59; Facebook: Marijana Grabovica Make Up

Šminkerka: Marijana Grabovica, 066/669-45-59;             Facebook: Marijana Grabovica Make Up

Konturisanje lica postalo je novi mejkap trend. Poznate dame ga rado promovišu, a zajedno s njima i brojne beauty blogerke uče vas kako da pravilno konturišete lice. Ipak, prilikom upotrebe hajlajtera, jedne od osnovnih alatki za konturisanje lica, morate biti veoma pažljivi, jer njegovom pogrešnom upotrebom lako možete postići suprotan efekat od željenog i vaše lice može izgledati neprirodno.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Postoji pogrešno verovanje da hajlajter služi kako biste prekrili nedostatke na licu. To nije tačno i za to služi korektor, dok je uloga hajlajtera da posvetli određene delove lica i da ih naglasi, a na taj način prikrije i nedostatke.

Veoma je važno da vodite računa o tome na koji deo lica ga nanosite, kao i u kojoj količini, kako biste izbegli da pogrešnim nanošenjem zapravo ne istaknete ono što želite da sakrijete.

Hajlajter se nanosi na vrhove jagodica iznad rumenila, na unutrašnji ugao oka, na kost ispod obrve, iznad gornje usne i po sredini brade. Njegovo nanošenje na ostale delove lica prouzrokovalo bi samo suprotan efekat i neprirodan izgled.

Ukoliko hajlajter koristite u umerenoj meri i ne preterate s njegovom upotrebom, vaše lice će izgledati blistavo i sveže.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: