Sve što treba da znate o nadogradnji trepavica

by | jul 1, 2016
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: : Branislava Borkovački 061/310-21-49

Šminkerka: Branislava Borkovački 061/310-21-49

Duge, uredne i guste trepavice uvek privlače pažnju. To danas ne mora biti nedostižan san, niti rezultat skupih maskara. Mnogi saloni lepote, nude uslugu nadogradnje svilenih trepavica, metodom 1:1. Pre nego što se odlučite na ovaj tretman, pročitajte nekoliko korisnih informacija u daljem tekstu.

Trepavice možete staviti i samo za neko gala veče ili neki važan događaj. One su „jednokratan spas“. Lepo izgledaju, osveže i prodube pogled a njihovom nadogradnjom imaćete dugoročnije rešenje i efekat. Trepavice će izgledati prirodno, ukoliko ne preterate s nadogradnjom. Uvijene su toliko da imitiraju vaše prirodne i postoje u raznim dužinama, debljinama i oblicima.

Jedna svilena trepavica se lepi na jednu prirodnu i traju dok prirodna ne otpadne. Prirodna trepavica postiže maksimalnu dužinu za 15-20 dana, nakon čega otpada. Kada je sazrela i otpala, nova raste i neprimetno je zamenjuje. Ovaj proces je konstantan. Zato je potrebno raditi korekcije posle 2-3 nedelje, kako se ne bi stvarale „rupice“, dodajući svilene trepavice na nove, zrele i prirodne.

Što se dužine nadogradnje tiče, preporuka je da se nadograđuju maksimum za 1/3 duže od prirodnih, da ne bi remetile prirodan tok rasta i obnove.

Ono što ne prija nadograđenim trepavicama je ulje/masne kreme. Ukoliko stavljate šminku, skidajte isključivo micelarnom vodom, a maskar mora biti na bazi vode (postoje specijalne maskare za ove trepavice).

Priprema je prilično je jednostavna. Bitno je da dođete na tretman s čistim trepavicama, bez maskare, makeup-a i da ne koristite uvijač. Sočiva je potrebno skinuti pre tretmana. Osobama koje imaju zdrave oči, trepavice neće smetati. Ukoliko ipak postoji neka iritacija oka, poput alergije na polen ili neke infekcije, neophodno je upalu izlečiti pre tretmana.

Ono što je najbitnije je to da su otporne na vodu, znoj i suze. Samo dva sata po završetku tretmana ne smeju se kvasiti. Nisu teške (lepe se tik od korena trepavice) i ne remete, već olakšavaju život.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: