Top tri predloga za letnji mejkap

by | jun 3, 2016
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Kozmetičar i šminker: Dragana Miljković Božičić Tel: 060/0121500 Facebook: Japansko iscrtavanje obrva, profesionalna šminka i nokti

Kozmetičar i šminker: Dragana Miljković Božičić
Tel: 060/0121500
Facebook: Japansko iscrtavanje obrva, profesionalna šminka i nokti

Leto i visoke temperature ne treba da budu prepreka ako želite da budete našminkane i doterane u svakoj prilici. Međutim, mejkap bi svakako trebalo da prilagodite ovim uslovima i svedete ga na minimum. Ono što je važno jeste da šminkom postignete svež izgled i izbegnete razmazivanje i topljenje šminke koje može prouzrokovati da izgledate umorno i neuredno.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Leto je pravo vreme za nove avanture i ekserimentisanje, čak i kada je šminka u pitanju. Ono što mejkap čini posebnim i autentičnim je svakako žena koja ga nosi. Da biste bile neodoljive, budite drugačije, „pustite mašti na volju“, probudite svoju kreativnost i tako uživajte u sebi i svojoj posebnosti. Ipak, povedite računa da šminku prilagodite vašim konturama lica i drugim bitnim karakteristikama.

Letnja šminka podrazumeva laganu podlogu i puder. Tonirana krema ili puder sa mineralima odličan su izbor tokom letnjih vrućina. Ako ipak ne možete bez pudera, odlučite se za neki koji nije na bazi ulja. Koristite korektor da prekrijete nepravilnosti na koži i tamne podočnjake. Puder u kamenu koristite u malim količinama, matirajte T-zonu koja je skona mašnjenju i sijanju.

Još saveta potražite na sledećim stranama… 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Baza za oči i podloga za lice omogućiće da šminka bude postojanija i dugotrajnija. Izbegavajte dramatično konturisanje lica. Zamenite ga suptilnim i prirodnim minimalnim korišćenjem bronzera i hajlatera. Bronzeri sa svetlucavim česticama odlični su za isticanje preplanulog tena a ujedno će vašem licu dati sjaj i svežinu.

Obrve uvek isrtajte jer će one dati oblik vašem licu, a nećete osećati težinu šminke. Koristite olovke ili vodootporne gelove koje ćete nanositi uz pomoć četkice. Bela olovka iscrtana na donjoj liniji očiju učiniće vaš pogled otvorenijim i blještavijim.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Pogled koji osvaja

Za zavodljiv pogled nije neophodno da koristite upadljivu šminku i veštačke trepavice. Umesto toga, leti koristite senke u karamel ili nijansi kože. Ukoliko već imate preplanuo ten, odličan izbor biće bronzane, bakarne i zlatne nijanse.

Crne i sive tonove zamenite teget, ljubičastim i bordo nijansama. Nude nijanse karmina su trend na koji apsolutno možete da se oslonite. Dozvoljene su sve, počevši od najsvetlijih neutralnih boja pa sve do najtamnijih braon nijansi. Nanesite bronzer i izgled upotpunite maskarom, po mogućnosti vodootpornom, da vam se šminka na toploti ne bi razmazala.

Foto: Albumarium

Foto: Albumarium

Zavodljive usne 

Ako želite i posle nekoliko sati da delujete atraktivno i elegantno istaknite vaše usne. Olovkom iscrtajte konture usana, zatim ih obojte u celosti, tako će ruž duže ostati na usnama. Nanesite ga četkicom ili ga utapkajte prtima. Jake boje bolje izgledaju na punijim usnama dok je za tanje usne bolje rešenje sjaj u svetlijim nijansama.

Eksperimentišite s nijansama od jarko roze, preko vatreno crvene i koralne, pa sve do popularne ljubičaste i burgundi boje. Kombinujte ih za ombre efekat i sigurno nećete proći nezapaženo. Kada noć padne dozvoljene su tamnije nijanse, ali tokom dana će intezivni i svetliji tonovi dati vašem licu svežinu. Uz ovaj izgled minimalno koristite senke za oči, a trepavice namažite maskorom u dva sloja. Nanesite malo bronzera i izgledaćete zanosno.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Dodaj svetu malo boje

Ne plašite se da vašim kapcima podarite malo boje, ali u ovom slučaju morate biti umerene. Ukoliko volite da isprobavate nove stvari ovde nema kraja igranju. Na pregibu kapka toplije boje daju dozu neočekivanosti i letnje lepršavosti, ali pažljivo kombinujte nijanse. Na pokretnom delu kapka koristite neutralne tonove, a dozvoljeni su i ajlajneri u raznim bojama. Isprobajte plave, ljubičaste, zelene ili teget nijanse koje ćete birati u zavisnosti od boje vaših očiju. Ukoliko koristite ajlajner u boji neka senka bude u prirodnim nijansama.

Sa bojom maskare, takođe, možete da se igrate, ali to već zavisi od vašeg temperamenta i duha. Neutralne i prirodne nijanse na usnama obavezno idu uz ovako napadnije našminkane oči.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: