Žene protiv ženske…

by | maj 8, 2014

Književnosti, kinematografije i ostalih grozota

dobar_likGde u knjižari stoje najgore knjige? Mada, pitanje bi moglo i da glasi: Gde u knjižari stoje knjige uopšte? Bore se za prostor sa džidžabidžama i gedžetima, idealnim poklonima u poslednjem minutu i sličnim otpadom koje danas puni prodavnice originalno namenjene prodaji knjiga i knjigolikih tvorevina.

Loše knjige su raspoređene po celoj knjižari i mogu se naći u svim sekcijama ali postoje i dve police na kojima su isključivo užasne knjige. To su polica sa Bestselerima (20 najprodavanijih naslova gde caruju kaluđeri koji su prodali ovo i ono i razne knjige za pomoć nesposobnima da nekako žive) i polica sa „ženskim knjigama“. Tu dobrog naslova nema ni za lek.

Žene moraju dići glas! Ja sam tu samo da ih malo podbodem i nagovorim na bunu. Dokle će se literarno dno plasirati kao „ženska književnost“? Dokle će trajati teror paraknjiževnih formacija iz kuhinje osoba sa dva i više prezimena, domaćeg porekla? Knjige ni o čemu, namenjene nikome… a najprodavanije!

Kad sredimo knjižare, prelazimo na kulturnu revoluciju u bioskopu! Kvazižanr „film za žene“ mora biti uništen! Zajedno sa njim i koncept „romantične komedije“ kao njegovo ubogo kopile.

Drage moje, ne dozvolite da gadovi pravdaju svoju prodaju smeća parolom „žene to vole, to je za njih“.

Oslobođenje ženskog roda biće delo samih žena ili se neće desiti uopšte!

Tagovi: