Categories Psiha, Stil života

Dilema modernog društva – Realni vs. Insta život

Sve češći prizor po kafeima jesu grupe ljudi, koje zajedno sede, ali umesto da razgovaraju, svako gleda u svoj telefon. Ne može se poreći da su globalizacija i digitalizacija neuporedivo olakšale život i učinili nam mnoge sadržaje dostupnijim, ali šta se sa nama dogodilo? Da li smo zaboravili koliko je kvalitetno vreme sa prijateljima neprocenjivo, jesmo li nesvesno preskočili period uživanja u sebi i počeli na socijalnim mrežama da tražimo potvrdu za svoje kvalitete i da li smo plasirajući život javno o sebi dali iskrenu sliku, ili smo počeli da verujemo u svoj virtuelni život, ostavljajući po strani onaj realan?

Veoma je mali broj, srećnih pojedinaca, koji znaju da na pravi način i u granicama normale, koriste društvene mreže, još je manje onih, koji su odlučili da im je dobro i bez njih, a najveći je broj onih, kojima su društvene mreže postale sastavni deo dana.

Naravno, postoji mnogo benefita, koje društvene mreže donose svakome od nas, kao što su poslovni marketing, protok informacija i kontakt sa ljudima, sa kojima možda godinama nismo bili u mogućnosti da se čujemo. Ukoliko se društvenim mrežama koristite samo da biste uživali u njihovim pogodnostima, nema tu ničeg pogrešnog.

Sve je više mladih ljudi, u periodu sazrevanja, koji nisu kadri da se iznesu sa pritiskom socijalnih medija na njihove živote. Iako to možda nismo primetili, društvene mreže, polako ali sigurno počele su da nam nameću trend življenja, koji podrazumeva doslovno sve, od toga kako se našminkati, do toga kakvo telo morate imati. Mnogi ljudi, po prirodi stvari ne mogu da isprate nametnute trendove i usled toga se suočavaju sa osećajem neuspeha i počinju da žive svoj život sa ubeđenjem da nisu dovoljno dobri.

Pročitajte i…Moderna žena polaže pravo na svoj život i svoje telo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA