Categories Stil života

Feng Shui: Koje boje odabrati za spavaću sobu?

Feng Shui uređenje spavaće sobe

Odabir boja – Ukoliko odaberete prave boje, uradili ste pola posla. Feng Shui tehnika nalaže da u spavaćoj sobi koristimo nežne boje, jer će nam pomoći u obnavljanju energije. Preporučene boje su svetlo-plava, zelena, ljubičasta, svetlo roze ili krem. U obzir dolazi i bela, ali se više preporučuje prljavo bela, bež ili krem boja.

Ljubičasta je nešto jača, ali je veoma preporučljiva jer predstavlja poštenje, ali je odlična i ukoliko često meditirate ili vizualizujete, Pomoćiće vam da dođete u kontakt sa višim ja i na taj način očistite svoj um od nepotrebnih misli. Izaziva poštenje, što je veoma bitna i poželjna osobina u životi, naročito u odnosu sa partnerom sa kojim delite krevet. Takođe će podstaći libido, a povoljno deluje i kada je plodnost u pitanju.

Plava boja donosi mir, spokoj i osećaj blagostanja. Smanjuje nervozu i napetost, a podstiče veću mudrost i želju za samorazvoj. Takođe predstavlja jaku veru i istrajnost, pa je preporučijemo osobama koje žele napredak u bilo kojoj sferi života. Suzbija raspravke, pa se zbog toga preporučuje upravo u spavaćoj sobi gde bi trebalo da se spojite sa partnerom, umesto razdvojite.

Zelena, takođe malo jača boja, a možete odabrati i nežnije tonove. Predstavlja spokoj, normalnu i jaku vezu, pa je jedna od savršenih boja za spavaću sobu. Takođe predstavlja i plodnu vezu, pa ukoliko želite da imate dece, zelena je prava boja za vas.

Bela boja je preporučljiva, ali umereno. Ona predstavlja čistoću i nevinost, pa se tako preporučuje kao idealan odabir za žensku spavaću sobu.

Bež boja je veoma preporučljiva, a generalno se preporučuju sve boje samo u njihovim nežnijim nijansama. Ove koje smo izvukli su izuzetno povoljne, ali ukoliko niste njihov ljubitelj, možete odabrati boju po vašem ukusu, samo u nežnijoj nijansi, odnosno u pastelnoj nijansi.

Budite pažljivi sa crvenom bojom, koja se ne preporučuje u velikoj meri, ali je dozvoljen poneki detalj kako bi probudila uspavanu strast.

Odabir posteljine – Osim boja, budite pažljivi i kod odabira boja posteljine. Preporučujemo da to budu jednolični tonovi, odnosno jednobojni. Biljke i cvetovi se ne preporučuju jer mogu izazvati svađu.

Odabir kreveta –  Krevet je najvažniji, pa tako preporučujemo da najpre odabereteonaj veći i udoban, naročito ukoliko imate partnera. Ipak, ukoliko spavate sami, a niskog ste rasta, pazite da ne kupite preveliki krevet koji će vam doneti samo neumerenost u pojedinim životnim okolnostima. Ukoliko ste, sa druge strane, zuzetno visoki, neka krevet bude najmanje 20 cm duži od vaše visine.

Neka krevet bude izrađen od drveta, ali onog kvalitetnog. Potrudite se da izbegnete materijale od metala, a takođe pazite da krevet ne bude polukružan i asimetričan.

Zaglavlje kreveta trebalo bi da bude naslonjeno na zid, po mogućstvu da na tom zidu nisu vrata i prozori.

 

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA