Najzad ćemo odahnuti: Merkur se sutra vraća na „pravi put“

by | 2 maja, 2017

Kada sam, tokom samo dva dana, tri puta čula da je retrogradni Merkur kriv za ono što se desilo ili nije, a trebalo je da bude drugačije, pomislila sam – vreme je da popričam sa astrologom. Budući da mi se dopada horoskop u magazinu Hello!, pozvala sam Helenu Cupać, koja ga piše. Ona mi je odmah rekla da ćemo konačno moći da odahnemo, jer Merkur od sutra ide diretkno.

Zabeležila: Brankica Treskavica

Foto: Arhiva Helene Cupać

Merkur je planetica koja nema ni mušku, ni žensku prirodu, a osigurava nam dobru komunikaciju. Nije naročito bitan kad je “dobar”, ali kad je retrogradan kao što je od početka aprila, ume da pravi probleme – u platnom prometu, pa uplate kasne, u ugovorima iskrsavaju propusti, kvare se telefoni i laptopovi, dolazi do nesporazuma u komunikaciji, ako vadite dokumenta za to će vam trebati duplo više vremena nego što bi vam trebalo u drugom periodu… Dešava se mnogo manjih ili većih saobraćajnih nezgoda, putovanja se komplikuju… Nažalost, Merkur je 3-4 puta godišnje retrogradan, ali i ti periodi su dobri za nešto. Ono što smo započeli u ranijem periodu, tada možemo da privedemo kraju.
Ovo je bila prilika i da čujemo koje su planete retrogradne u maju:
Saturn, Jupiter i Pluton, a i Venera se ponaša još uvek kao da je retrogradna, mada nije. Jupiter, koji vezujemo za sreću i optimizam, kreće unazad i tako će ići više od mesec dana. Kad je takav hod Jupitera ljudi osećaju prazninu, preispituju se, javlja se pesimizam… Saturn je mnogo važniji od Jupitera, a sam po sebi je veoma ozbiljan, kao “neki deda”. Kad krene retrogradno počinje unutrašnje preispitivanje i ponavljanje lekcija. Za astrologe je Pluton veoma značajan, iako je ostao bez statusa planete. Do 28. septembra će biti retrogradan, a budući da je on planeta transformacije, sve se usporava, s tim što ne deluje na individualnom, već na globalnom nivou.

Pročitajte i… Mesečni horoskop: Maj 2017. godine https://www.lepotaizdravlje.rs/lifestyle/horoskop/mesecni-horoskop/mesecni-horoskop-maj-2017-godine/

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.