Od danas kreće retrogradni Merkur: pazite šta pričate

by | 17 februara, 2020

Merkur u astrologiji predstavlja neutralnu planetu. Merkur vlada svešću, mislima, umom, komunikacijom i inteligencijom. Kako od danas kreće retrogradni Merkur, u svom hodu dovešće do pobrkanih misli, zbunjenosti, problema u komunikaciji.

Posebnu pažnju treba da obrate oni koji imaju naglašene Blizance, Devicu, Strelca i Ribe u natalnoj karti.

Šta predstavlja Merkur u natalnoj karti

U natalnoj karti Merkur predstavlja način na koji razmišljamo, percepciju, dedukciju, simbolizuje društvene mreže, razgovor, pismo, pisanu reč, braću i sestre, komšije, saobraćaj, platni promet, kao i knjige, bliblioteke, raskrsnice, poštanske usluge, elektronsku komunikaciju, kao i filozofe, matematičare, govornike, pisce, astrologe.

Tranzitni Merkur ušao je u znak Riba

Tranzitni Merkur je 4. februara ušao u znak Riba i tu će se zadržati sve do 12. aprila, jer će se u periodu od 5. do 17. marta vratiti u znak Vodolije, zbog retrogradnog hoda. Tranzitni Merkur u Ribama u ovom znaku ispoljava uspavanost, smenu razuma i emocija, gde emocije često nadvladaju razum. Javlja se potreba za izolacijom, gubi se potreba za interakcijom.

Od danas kreće retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur od 17. februara do 10. marta 2020: Posebnu pažnju treba da obrate oni koji imaju naglašene Blizance, Devicu, Strelca i Ribe u natalnoj karti

Retrogradno kretanje tranzitnog Merkura počinje 17. februara i završava se 10. marta. Svoje kretanje usporava pred retrogradni hod od 14. februara, da bi 16. februara ušao u prvu stanicu prelaska iz direktnog u stacionarno retrogradni hod, i ima privid nekretanja. Kada je Merkur stacionarno retrogradan ispoljava najgore lice, i deluje poput slepca, osobe vezanih očiju koja ne vidi u mraku. Sa 12. stepena započinje retrogradni hod, ali se uvod u uticaje retrogradnog Merkura osetio još od 14. februara.

Retrogradni Merkur donosi zbunjenost

U svom retrogradnom hodu donosi na prvom mestu probleme sa mislima i zaključivanjem. Zbunjenost preovladava, sve informacije koje dolaze do nas je potrebno više puta proveriti. Isto važi i za dokumentaciju, bilo koji papir koji prolazi kroz naše ruke, isto važi i za sav promet bilo kog karaktera. Poseban oprez se savetuje u saobraćaju, naročito u vožnji u lošim vremenskim uslovima kao što su magla, kiša ili sneg, i generalno u predelima smanjene vidljivosti. U zavisnosti od natalnog horoskopa, sada su mogući kvarovi farova na autima, problem sa bilo kojom vrstom tehnike i uopšte zastoj u komunikaciji.

Kako biste lakše „pregurali“ retrogradni Merkur evo nekoliko saveta.

Posvetite se sebi

Dok se Merkur kreće retrogradno, nećete baš imati mnogo strpljenja za ljude koji vas previše dave. Isto ćete imati nizak prag tolerancije za sve one koji kasne i koji u „pet do 12“ otkazuju viđanje jer su „umorni“. Lakše je povući se i izbeći konflikte.

Budite iskreni

Uvek imate dovoljno razumevanja i shvatate probleme svojih prijateljica. Ali tokom ovog perioda budite iskrene prema njima, ne dajite im lažnu nadu i lažne savete. Samo iskreno, tako ćete sačuvati i prijatelja i sebe.

Ne gubite vreme sa pogrešnim ljudima

Ukoliko osoba koju ste upoznali nije spremna da vas u ovom trenutku voli, ne čekajte je. Tokom retrogradnog Merkura nemojte poklanjati vreme ljudima koji nisu spremni da to učine za vas. .

Foto: Guliver/Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.