Veliki mesečni horoskop za oktobar 2018.

by | 1 oktobra, 2018

Ovan

Dragi Ovnovi, Mars je i dalje u Vodoliji i tako će biti još neko vreme, odnosno tokom celog oktobra meseca. Ovo je vaša planeta pa će vas obradovati informacija da je konačno zaista krenuo napred i da sada više nema stajanja niti vraćanja nazad. To što se nalazi u vazdušnom znaku, takođe pravi povoljan aspekt na vaš znak. Daće vam energije da se maksimalno posvetite svojim ciljevima pa ćete ih  s lakoćom postići. Kako je Mars u vašem prirodnom polju prijateljstava ali i starije braće i sestara, obratite pažnju na te relacije, jer sada može doći do kulminacije u negativnom smislu, posebno ako već duže vreme ti odnosi nisu stabilni. Venera se nalazi u znaku Škorpije i ona je sledeća na redu da krene retrogradnim hodom. Da budemo precizni, od šestog oktobra je retrogradna, ali je moguće da ste takav njen uticaj osetili već u septembru, kada je bila u takozvanom stacionaru. Kako je Venera u vašem prirodnom osmom polju, polju podrške drugih ljudi, dugovanja, ali i seksualnosti, sada će na red doći sve teme koje se, pogađate, tiču prošlosti na ovom planu. Spremite se za rešavanje svih pitanja dugovanja, ali i za pozive nekadašnjih ljubavnika. Na vama je kako ćete odigrati u ovom drugom slučaju, jer su karte podeljene. Što se tiče zdravlja, nemate razloga za brigu.

Piše: Astrolog Helena Cupac email: [email protected] FB: Astrolog Helena Cupac Ig: @astrolog.helena.cupac Telefon: 060/40-777-09

Bik

Dragi Bikovi, za vas će ovo biti istovremeno zanimljiv, dinamičan, ali i stresan mesec. Razlog je vaša planeta, Venera, koja je ušla u znak Škorpije i nalazi se u vašem prirodnom polju partnerstava. Krajem prve nedelje oktobra meseca, Venera zaokreće u retrogradni hod, što će uticati na sve aspekte vašeg života. Ipak, fokusiraćete se na međuljudske odnose. Ovo je dobar period za obnavljanje odnosa sa nekadašnjim partnerima, naravno, ako je u pitanju javna ili legalna veza. Isto tako, sada možete da se vratite malo u prošlost i sa postojećim partnerom raspravite na temu nkadašnjih nesporazuma i slično. Kako je tranzitni Mars u izazovnom aspektu  sa vašim znakom, kada je u pitanju posao, sada može doći do napetog odnosa sa nadređenima ili sa onima koji za vas predstavljaju autoritet. Ovo se može odnositi i na oca, ali ne samo u smislu da se može desiti nesporazum sa njim, već da otac može imati i zdravstvenih problema. Venera aspektuje i vaše prirodno polje ličnosti, nalazi se preko puta i ima odličan “pogled” na vas. Ovaj aspekt ukazuje na prolepšavanje, ali otvara apetit. Zato, tokom ovog meseca, pripazite na ishranu, jer se može desiti koji kilogram više i redovno vežbajte.

Pročitajte i…Pripadnice ovih horoskopskih znakova muškarce obaraju s nogu već nakon prvog susreta

Blizanci

Dragi Blizanci, Sunce je ušlo u vaše prirodno polje ljubavi, a kako ova planeta predstavlja svest, vi ćete ovaj segment života do treće nedelje oktobra svesno staviti na prvo mesto. Kako je ovo vaše polje u znaku Vage, težićete ka balansu i harmoniji u odnosu na voljenu osobu, a oni koji su slobodni, sada preduzimaju korake da svoj status promene. Venera je u retrogradnom hodu tokom čitavog meseca, što znači da su moguća obnavljanja relacija, a kako se vama nalazi u polju posla, to je teritorija na kojoj će se sve odigrati. Kako ovo polje predstavlja i decu, jer su deca ljubav, oni Blizanci koji su roditelji sada mogu više pažnje iz nekog razloga obratiti na svoje potomke. U popodnevni časovima dvadeset i trećeg oktobra, Sunce ulazi u znak Škorpije, u vaše polje posla i jasno vam je da ćete zameniti prioritete. Sunce nekima od vas može doneti I unapređenje, ili bar podršku autoriteta i sam kraj meseca je na ovom polju izuzetno povoljan za vas. Što se tiče zdravlja, nije loša ideja prekontrolisati organe za reprodukciju i žlezde jer su moguće infekcije i upalni procesi.

Rak

Dragi Rakovi, tranzitno Sunce je ušlo u vaše prirodno polje doma i tu će se zadržati tri nedelje oktobra pa će vaš prioritet biti porodična pitanja. Moguće je da neki od vas pokušaju nametnuti svoju volju i autoritet u porodici, ali se ipak držite granica diplomatije jer je ovo vaše polje u diplomatičnom znaku Vage, pa sve što je na silu neće doneti rezultate.  Poljem ljubavi prolazi Venera u znaku Škorpije pa donosi vrlo lepe i strastvene trenutke sa voljenom osobom. sada možete razbuktati strasti u postojećem odnosu, a dobro bi bilo da otputujete zajedno na nekoliko dana jer će vam takav aranžman oboma prijati. Ako ste usamljeni, hvataće vas nostalgija i razmišljaćete o prošlim vremenima. Ovo će uticati na vaše raspoloženje tokom čitavog meseca i poželećete da se vratite nekoj staroj ljubavi. Dobro razmislite da li je to pametna odluka. Kako Venera pravi odličan aspekt na vaš znak, zajedno sa Jupiterom, zablistaćete na poseban način i osvajaćete okolinu da toga nećete biti ni svesni. Zdravlje je stabilno, ali se više krećite.

Lav

Dragi Lavovi, u prvoj polovini meseca ćete na prvom mestu biti okupirani temama vašeg trećeg prirodnog polja. Kako je ovo polje komunikacije, želećete dominirati u odnosu na sagovornike, pa može povremeno dolaziti do nesuglasica jer suprotna strana neće biti voljna da se povuče. Odličan je trenutak za zbližavanje sa mlađom braćom i sestrama, koji će svakako insistirati na češćem druženju. U ovom polju se nalazi i tranzitni Merkur koji omogućava i poboljšanje finansija, odnos bolji protok kada je platni promet u pitanju, naročito ako se radi o poslovnim partnerstvima. Opozicij Marsa na vaš znak može doneti sukobe sa nadređenima. Ljubav dolazi kroz porodicu. Dakle, ako ste usamljeni, neko od članova familije će učiniti sve da se vaš emotivni status promeni. Neće vam prijati provodadžisanje i to ćete pokazati, ali će vas na početku sve ovo zabavljati. Ako ste zauzeti, zajedno sa voljenom osobom ćete razmišljati o domu, zajedničkom životu, a oni koji su već pod istim krovom, planiraće neku vrstu renoviranja ili ulepšavanja doma. Ne žurite, jer je Venera retrogradna pa se može desiti da ne budete zadovoljni urađenim. Zdravlje je stabilno.

 

Devica

Drage Device, Sunce je ušlo u vaše prirodno polje novca i pokreće vas da ulažete mnogo više energije nego inače u ovom smeru. Videćete kako se ovo ponavlja iz godine u godinu, svakog oktobra, jer je u astrologiji dosta toga vezano za cikluse. Pa kad leto prođe, svake godine u ovo vreme, vaša želja za materijalnom sigurnošću je jača. Sunce može doprineti i većim troškovima, ali  se može javiti i zabrinutost. Ipak, morate znati da je ovo tranzit i da je prolaznog tipa, a da je ovo planeta pozitivne energije, koja sada samo osvetljava određenu teritoriju. Odličan je trenutak za sređivanje finansijske situacije. Mars se nalazi u polju posla, pravi trigon sa Suncem (ovo je najbolji apsekt u tranzitima) koje se nalazi u polju novca, što u praksi znači više zarade kroz veliko ulaganje energije u posao. Što se tiče ljubavi, moramo spomenuti planetu koja ljubav znači, a to je Venera. Ona se i dalje nalazi u vašem trećem polju, pa će ovde biti mnogo više komunikacije i priče nego delanja. Retrogradna je od 6.oktobra i zato nije nabolja opcija za započinjanje nčeg novog, ali je sjajan trenutak za retrospektivu ljubavnog života, bili vi zauzeti ili ne. Mogući su upalni procesi ili prehlade.

Pročitajte i…Pripadnici ovih horoskopskih znakova važe za veoma naporne osobe

Vaga

Drage Vage, tokom oktobra, odnosno većim delom meseca, na prvom mestu ćete biti vi sami. Iako spadate u one koji su najbolji u partnerskim odnosima, a ovo ne mora nužno značiti ljubavno partnerstvo nego i bilo koje drugo, ovaj mesec nećete biti voljni da se udružujete po svaku cenu. Sada je važno “JA” a ne “TI”, bar što se vas tiče. Sunce u tranzitu kroz vaše prvo polje može prouzrokovati probleme sa okolinom, ako na pogrešan način budete nastojali da se istaknete. Naravno, ništa vas ne sprečava da to radite, iako je okolina navikla na vaše diplomatske pristupe. Na sve to, vaš vladar, Venera je u Škorpiji i zato će ovde biti vrlo malo diplomatije, jer Škorpija za to ne zna. Na svakom polju ćete ići na sve ili ništa. Na okolinu ćete gledati crno ili belo, a takva će vam biti i raspoloženja. Venera je retrogradna i pored Bikova, vas se najviše tiče. Ako u oktobru budete imali utisak da je sve stalo ili da ide unazad, neka vas to ne uznemirava, tako mora i pratite taj talas. Na zdravstvenom planu, dobro bi bilo prekontrolisati organe za reprodukciju, posebno ako ste u prošlosti imali problema sa tim.

Škorpija

Drage Škorpije, u danima koji su pred vama ćete se malo povući u svoj svet i aktivirati spiritualni deo ličnosti. Ovo je izuzetno dobra odluka, jer je ovo period kada ćete, zbog tranzitnog Sunca  vašem dvanaestom polju, osećati strahove pa čak i paranoju. Sve dodatno širi Jupiter u vašem znaku, koji sam po sebi simbolizuje ekspanziju i zato sada dobro zapamtite da je sve predimenzionirano i da nema razloga  da brinete. S druge strane, ako uspete iskontolisati strah, do kraja meseca su vam sva vrata otvorena pa se nemojte suzdržavati da uzmete ono što vam pripada. Kako je Venera i dalje u vašem znaku, ali će tokom čitavog meseca biti u retrogradnom hodu, naravno da ćete i dalje blistati, ali sada ćete se vratiti korak unazad. Ne samo u smislu ljubavi, nego i kada je ulepšavanje u pitanju, pa ćete davno planirane tretmane, u ovom period zakazivati. Dobro proverite kod koga idete, ne idite na neproverena mesta, jer ćete se pokajati. Isto tako, ako naiđete na primamljiv popust, bolje je da ga propustite i sačekate punu cenu, ma koliko visoka bila. Zdravlje je dobro, ali se morate više fizički aktivirati.

Strelac

Dragi Strelčevi, još malo ćete se strpeti za sjajan period koji dolazi za vaš horoskopski znak. Ipak, o tome drugom prilikom, a oktobar je mesec u kom završavate sve što ste prethodnih godinu dana započeli. Kako je planeta akcije, ali i konflikta u vašem prirodnom polju komunikacije i saobraćaja, budite pažljivi u načinu na koji komunicirate, naročito sa braćom i sestrama, jer može doći do iznenadne svađe. Pored toga, ovo je polje saobraćaja pa možete imati problem sa automobilom. Vozite polako i ne žurite tamo gde ste krenuli, stići ćete svuda. Na polju ljubavi, ako ste slobodni, moguće su tajne veze, sa nekim od prijatelja koju ćete obostrano brižljivo kriti od okoline. Ako ste zauzeti, ovo će biti mesec u kojem ćete se malo  distancirati od voljene osobe, a razlog će biti fokus na posao i na finansije. Moguće su nesanice.

Jarac

Dragi Jarčevi, ono što je najvažnije za mesec u koji ste ušli je okretanje Plutona, koji se nalazi u vašem znaku u direktan hod. Ova planeta vam je donela veliku transformaciju koja još uvek traje, naročito ako ste rođeni u trećoj dekadi znaka (vama transformacija u pravom smislu reči tek sledi). Unutrašnje drame, preispitivanja i strahovi se znatno umanjuju, pa ćete od sada biti mnogo mirniji. Sunce tranzitira vašim poljem pozicije pa ćete svu energiju usmeriti za poboljšanje iste. Moguće je i napredovanje, koje će vrlo vervatno biti javno ispraćeno i sigurno je da ćete biti veoma ponosni na sebe. Može se desiti da vam otac zdravstveno oslabi pa ćete dosta vremena njemu posvetiti. Na polju ljubavi, strasti se ne smiruju, pa će zauzeti pripadnici vašeg znaka teško zauzdati posesivnost prema voljenoj osobi i tražiće dokazivanje u ljubavi. Oni koji su slobodi će često razmišljati o osobi koju već neko vreme znaju ali će ipak čekati na prvi korak suprotne strane. Zdravlje je stabilno.

Pročitajte i…Pripadnici ovih horoskopskih znakova rođeni su pod srećnom zvezdom

Vodolija

Drage Vodolije, tenzija se ne stišava i sigurno vam je već dosta toga, ali protiv planeta ne možemo, a u vašem znaku se nalazi Mars već jako dugo i sada već imate utisak da vas neko stalno pecka ili da konstantno trpite “strujne udare”. I to će proći, a do tada, tokom celog oktobra tu energiju možete kvalitetno usmeriti u rad jer je u vama veliki energetski potencijal. Nemojte se baviti novim počecima, završavajte ono što ste započeli i dovedite sve što je u haosu u red. Ovo povoljan period za sve one koji su studenti ili za one pripadnike vašeg znaka koji su započeli neka učenja. Imaćete podršku od strane muških figura i zato ne časite ni časa, nego to iskoristite. Ako ipak ne pripadate ovoj grupi, imaćete priliku da proširite svoja znanja, vidike, ali i da otputujete u inostranstvo. Venera pravi izazovan aspekt sa vašim znakom pa su moguće ljubavne drame, pa čak i brodolomi jer je u pitanju nagomilano nezadovoljstvo koje većina vas ne može više da trpi. Ako ste slobodni, velika je mogućnost da uđete u veoma strastvenu vezu koja će biti obojena ljubomorom suprotne strane. Zdravlje je stabilno, ali se čuvajte povreda.

Ribe

Drage Ribe, prvih dana meseca ćete biti okupirani partnerskim odnosima. Ukoliko ste u vezi ili braku, suprotna strana će biti promenljivog raspoloženja i važno je da se voljenoj osobi nađete kao oslonac. Iako ste od onih koji su bezuslovno posvećeni voljenima, ovaj puta vam neće biti po volji jer ćete želeti malo više sebi da se posvetite. Ako ste slobodni, ljubav možete pronaći na mestima koja su vezana za inostranstvo, sa strancima ili čak na nekom verskom događaju, tipa slava, krštenje ili venčanje. Ako sada putujete, akivirate svoj ljubavni život. Nemojte po svaku cenu ulaziti u relacije, budite strpljivi, jer će vam se na samom početku slika suprotne strane činiti mnogo boljom nego što zaista jeste. Što se tiče posla, budite sigurni da ćete uz podršku Jupitera u vodenom znaku šalje pozitivne aspekte, a najbolje će proći oni pripadnici vašeg znaka koji se bave spiritualnim poslovima. Prisutna nervoza koja može biti uzrok alergija.

Venera je u znaku Škorpije i u napetom je odnosu sa Marsom koji je u Vodoliji i donosi prekide u klimavim odnosima. U zavisnosti od ličnog horoskopa, relacije će se završiti ili će ipak imati šansu da se obnove. Planeta ljubavi 6.  oktobra okreće u retrogradni hod i to znači da je vreme da “duhovi” ljubavne prošlosti zakucaju na vaša vrata. Kako je Venera u Škorpiji debilitirana, odnosno, u ovom znaku joj nije mesto, a na sve to je retrogradna, dakle oštećena, dobro razmislite da li ćete ulaziti/obnavljati ljubavne veze.

Retrogradna Venera ne mora svakome doneti staru ljubav, to može biti potpuno nova osoba, koja vam je na neki način karmički drug i ovo svakako možete izbeći. Planeta ljubavi nije simbol samo ljubavi, već i novca, pa sada može doći do strahova vezanih za finansijsku stabilnost. Ako planirate veliki šoping, ne ulažite veliki novac u garderbu, kozmetiku i slično, jer nećete biti zadovoljni kupljenim. Najbolje je kupovati jeftinije, ali proverene proizvode. Ovaj aspekt je prisutan do kraja godine.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.