Categories Horoskop

Venera je u Škorpiji do 07.januara: Pripremite se dramatične i strastvene susrete

Venera se vratila u znak Škorpije drugog decembra i tu će ostati do sedmog januara sledeće godine, kada će preći u znak Strelca i pridružiti se Jupiteru. Do tada, sve što je na neki način započeto, pa stavljeno na “stand by” u septembru, kada je ova planeta prvi put ušla u znak Škorpije, sada može biti nastavljeno, pokrenuće se, ali i ponoviti ponešto. Taman ste obnovili neki odnos, ili započeli, kada je odjednom sve stalo.

piše: astrolog Helena Cupać

Sada možete očekivati svojevrstan napredak, pomeranje sa “mrtve tačke”. Kako je Škorpija strastven znak i prilično je isključiva, ljubiteljka drame, sve što ste prethodnih meseci pokušali izgladiti, ako ste probali diplomatski pristup, sada se gubi, jer ćete najverovatnije pribeći drami. Ovo se svakako tiče ljubavnih odnosa, ali i bilo kojeg drugog međuljudskog odnosa. Može vam se javiti prijateljica sa kojom ste odavno na distanci i pokušati da se vrati u vaš život i slično. Vi ćete možda i biti voljni da pređete preko nesuglasica, ali budite obazrivi, ovde Venera (ponuda) nije tako iskrena i dobronamerna, kako će se činiti.

Da bih vam približila tu sliku, možete zamisliti onu poznatu priču o Snežani koja uzima na poklon divnu, crvenu jabuku, koja joj zapinje u grlu i ona pada u dubok san. Možda je ilustracija malo dramatičnija, ali ovo i jeste Škorpija, na neki način. Dakle, savet je da sve što vam se nudi, dobro razmotrite, procenite i da uvidite šta zaista dobijate, ako ste u bilo kakvom dobitku. Mars je i dalje u Ribama i praviće trigon (povoljan aspekt) sa Venerom i time ublažava odnos između muškarca i žene. Mars u Ribama govori o muškarcu koji se na neki način krije, romantik je, pesnik i na vrlo suptilan način pokazuje svoju naklonost. Vama će biti jasno kakve su njegove emocije i namere, jer će vas voditi intuicija, ali u realnosti za to nećete imati potvrdu. Jer je to Mars u Ribama. Muškarac obavijen velom tajne.

Postoji i njegova druga verzija, ne tako romantična, a ona govori o muškarcu koji nešto krije od vas, kreće se u sumnjivim društvima, s one strane zakona, sklon je čašici više i tako dalje. I jedan i drugi će pokazati simpatije prema ženi, ali će im namere biti različite. I vi ćete otići do neverovatnih visina u emotivnom smislu, bićete opčinjene pažnjom, vratiće vam se vera u romantiku, ali je to kratkog daha ili je jednostavno idealizovano. Merkur je retrogradan do šestog decembra. Međutim, postoji nešto što se zove “retro senka” u kojoj se nalazi svaka planeta posle retrogradnog kretanja. to znači da se bar još sedam dana mogu javljati problem u komunikaciji i saobraćaju, pa dobro razmislite pre nego što počnete da delate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA