Categories Horoskop

Venera u Ovnu do 15. maja – Kada je ljubav u pitanju, konačno ćete preuzeti inicijativu!

Venera je ušla u znak Ovna, tu će boraviti do 15. maja i sada se ljubavna pravila menjaju. Kao što je već poznato, a nije na odmet ponoviti, Venera predstavlja ljubav, način na koji volimo, ono što volimo, uživanje… Planeta ljubavi u Marsovom znaku se ne oeća najudobnije, ali je ipak tu. Njen princip je sada ratnički, borbeniji, spremniji… Nakon romantične, idealistički nastrojene Venere u Ribama, Venera u Ovnu inicijativu preuzima na sebe i nema više strpljenja, sluha za izgovore i čekanja. Akcija je počela a i vreme je za novi početak. U odnosima u kojima se nalazite, ali i za početak kod onih koji su još uvek slobodni.

Dok planeta ljubavi boravi u Ovnu, pokazaćete otvoren stav i emocije onome ko vas zanima. Možda malo na nezgrapan način, bez takta i “upakivanja priče u foliju”, nema se vremena. Ipak, da li će to druga strana shvatiti na pravi način i prihvatiti? To zavisi od tipa ličnosti, naravno. Ukoliko ste u nejasnom odnosu i već dugo nemate rešenje za isti, moguće je da sada konačno presečete i krenete novim putem. Zatim, postoje relacije koje će biti na testu sudbine, dobiće važne lekcije kroz partnerstvo baš sada. U tome će pomoći i Saturn, ali i Pluton, koji nisu baš u najboljem “raspoloženju” prema ovoj Veneri, s obzirom na to da se nalaze u znaku Jarca, što znači kvadrat. Na neki način dupli aspekti za borbu na ljubavnom polju. Kako u astrologiji ništa nije crno ili belo, jer je uvek šareno, tu su i neke dobre strane tranzita. Na primer, odnos Venere i Marsa po znaku će sve vreme biti dobar, što će omogućiti dobru komunikaciju u postojećim odnosima ili, recimo, konačno razumevanje. Zatim prilika da se izglade odnosi, ali tek posle burnih reakcija ili sitnih međusobnih provokacija.

Venera će najviše benefita doneti upravo Ovnovima, jer se sada nalazi u njihovom prvom polju, polju života i ličnosti. Šarm je naglašen i samim tim su mnoga vrata otvorena… Bikovima se Venera nalazi u polju tajni. Tajna ili daleka ljubav. Snovi o idealnoj ljubavi. Blizancima u prirodnom jedanaestom, neki ljubavni plan se sada možda ostvari, a neka prijateljstva se možda obnove. Rakovima se nalazi u polju društvene pozicije. Neko promaknuće, podrška, što da ne? Lavovima je u devetom polju. Obožavaćete da iznosite i branite, ali i namećete svoja uverenja. Ljubav? Moguća sa strancima. Device će biti strastvenije nego inače jer planeta ljubavi aktivira njihovo prirodno osmo polje. Vagama se Venera nalazi u polju partnera. Evo prilike da se harmonizuju odnosi sa suprotnom stranom. Škorpijama je znak Ovna u prirodnom šestom polju, pa se mogu očekivati dobri odnosi sa kolegama, poklon od istih… Strelčevima ona aktivira polje ljubavi pa će uz Jupiter u polju ličnosti, doprineti srećnim okolnostima na ovom polju. Jarčevi su Veneru ugostili u polju doma. Poželeće da ulepšaju životni prostor, dobar je trenutak za renoviranje ili neke ozbiljnije radove na ovom polju. Isto tako, muzika će se sada češće čuti u njihovom domu. Vodolijama stiže lepa vest, koja može biti ljubavnog karaktera, dok Ribama Venera donosi znatno bolju finansijsku situaciju.

Ne zaboravimo da je i Merkur u Ovnu, do 6. maja (kao što vidite, sada je veoma brz, u odnosu na vreme kada je bio u Ribama- dva meseca) i vesti će se brzo širiti. Brzo ćete imati informacije koje vas generalno zanimaju. Progovorićemo i reći ćemo ono što mislimo, a tako nekad i mora. Ubrzaćemo se. Ali ćemo morati i sporije voziti. Sve u svemu, ipak mnogo bolje od ćutljivog Merkura u Ribama. Možda nam se vesti i neće uvek dopadati, ali ćemo bar znati na čemu smo.

Sunce je u Biku, vredno radimo i gradimo stabilnost, jer znak Bika to i predstavlja. Važno će nam biti i koliko novaca imamo na računu, a to nije materijalizam, to je odgovornost. Ali, moramo misliti i na Uran koji se tu sada nalazi. Šta ako se desi neki nepredviđeni trošak? I to je u redu, nadoknadiće se.

Preporuka je da se posvetite malo sebi. Provedite dan u prirodi, posetite spa centar, probajte novi recept za kolače. Udovoljite sebi. Ali i onima koje volite. Njih možete i zagrliti. To je dobro za srce. U svakom smislu.

Piše: astrolog @astrolog.helena.cupac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA