Categories Inspiracija

10 koraka koji su me odveli do sreće!

Čini mi se da uvek tražimo “tajni recept” koji će nas dovesti do glavnog sastojka – sreće! Nažalost, tako nešto ne postoji, ali ono što mogu iz iskustva mogu da vam kažem, jeste da put do sreće nije težak, postoje smernice, a na vama je hoćete li poštovati “znakove” ili ne… Otkriću vam mojih 10 “znakova” koji su me odveli do osmeha.

 

Guliver/Getty Images

Priroda

Poslednjih godina odvojili smo se od prirode. Iskoristili smo, potrošili i pokušali da kontrolišemo prirodu da bi udovoljili svojoj pohlepi. Vratite se prirodi, hodajte bosi po travi, udišite miris lipe, idite u šumi i zaboravite na mobilni, sedite pored reke sa nogama umočenim u vodu. Dodirnite prirodu, neće ništa da vas boli.

Univerzum

Zaboravili smo svoju povezanost sa životom i univerzumom. Još uvek postoje plemena koja žive na rubu civilizacije, ali koja i dalje žive načinom života svojih predaka. Odgledajte neki dokumentarac o njihovom životu i znajte Univerzum sve sam slaže, sa i bez vas.

Mudrost

Stekli smo naučno znanje, potkovani smo činicama, statistikama u procentima, i kakvim pečatiranim sertifikatima, a zaboravili smo mudrost otvorenog srca. Zaboravili smo priče, legende naših predaka.

Snovi

Prestali smo da sanjamo.  Odstupanjem od naše unutrašnje staze, zaboravili smo da snovi vode ka ostvarenju. Jednom je Majka Tereza rekla “Ne postoje neostvarivi snovi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA