10 koraka koji su me odveli do sreće!

by | 3 juna, 2017

Čini mi se da uvek tražimo „tajni recept“ koji će nas dovesti do glavnog sastojka – sreće! Nažalost, tako nešto ne postoji, ali ono što mogu iz iskustva mogu da vam kažem, jeste da put do sreće nije težak, postoje smernice, a na vama je hoćete li poštovati „znakove“ ili ne… Otkriću vam mojih 10 „znakova“ koji su me odveli do osmeha.

 

Guliver/Getty Images

Priroda

Poslednjih godina odvojili smo se od prirode. Iskoristili smo, potrošili i pokušali da kontrolišemo prirodu da bi udovoljili svojoj pohlepi. Vratite se prirodi, hodajte bosi po travi, udišite miris lipe, idite u šumi i zaboravite na mobilni, sedite pored reke sa nogama umočenim u vodu. Dodirnite prirodu, neće ništa da vas boli.

Univerzum

Zaboravili smo svoju povezanost sa životom i univerzumom. Još uvek postoje plemena koja žive na rubu civilizacije, ali koja i dalje žive načinom života svojih predaka. Odgledajte neki dokumentarac o njihovom životu i znajte Univerzum sve sam slaže, sa i bez vas.

Mudrost

Stekli smo naučno znanje, potkovani smo činicama, statistikama u procentima, i kakvim pečatiranim sertifikatima, a zaboravili smo mudrost otvorenog srca. Zaboravili smo priče, legende naših predaka.

Snovi

Prestali smo da sanjamo.  Odstupanjem od naše unutrašnje staze, zaboravili smo da snovi vode ka ostvarenju. Jednom je Majka Tereza rekla „Ne postoje neostvarivi snovi“.

Kliknite na sledeću stranicu…

Guliver/Getty Images

Ja sam!

Upali smo u masovni trans veštačke realnosti i zaboravili smo ko smo i zašto smo ovde. Dopustili smo da nam izmakne naša autentičnost. Pronađite sebe i svoje mesto u korinacionom sistemu, i tada ćete pronaći sreću.

Ljubav

Zaboravili smo da se sve najlepše stvari rađaju i stvaraju iz ljubavi. Dopustili smo verujemo da ljubav boli i naučili smo da je ne pokazujemo, već čvrsto čuvamo samo za sebe i nikome ne govorimo o njoj. Volite. Volite celim srcem i bićem.

Oprost

Zaboravili smo i da praštamo. U najdubljem smislu, praštanje je čin podsećanja da smo jedno sa svima i da nema žrtve i zločinca. Praštanje nas oslobađa. Praštaju samo veliki – setite se toga! Oprostiti znači držati ego podkontorlom.

Sloboda

Podsetite se ovoga svakog dana — stvoreni smo da budemo slobodni. Prekinite da robujete navikama, obavezama. Vezali ste se novčanim nagradama i zaboravili da budete slobodni. Budite slobodni da budete što jeste bez straha, i krivice.

Snaga

Setite se samo svih neprilika koje su iza vas, a koje ste uspešno prevazišli. Ne govori li vam to koliko ste zapravo snažni? Jednostavno, strah od neizvesnosti nas je naterao da zaboravimo koliko smo moćni. Snaga volje je najjača stvar. Snagom volje možete promeniti sopstvenu stvarnost.

Jednostavnost

Sve smo zakomplikovali. Zavedeni smo sjajem složenosti, a zaboravili smo snagu jednostavnosti. Život je jednostavan, a sreću ćete ugledati onda kada odbacite sve ono što vam nije potrebno, uključujići i ideje.

Pročitajte i… Zašto nam odlasci tako teško padaju?

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje


 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.