Novčanik vam je prazan, vi ste nesrećni? Morate naučiti ovo!

by | 28 jula, 2016

Jedan od saveta je da ne kupujemo onda kada smo umorni, a evo i zbog čega…

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Svako zna da ako želite da „dovedete u red“ vaše finansije morate napraviti finansijski plan. Ekonomisti nam mogu dati odlične savete, ali se najveći problem krije u tome na koji način da ih se pridržavamo do kraja.Razumeti način na koji ćete uspeti da se pridržavate plana kada ga jednom donesete nije finansijski, nego motivacijski problem. Srećom, postoje efektivne strategije koje možete upotrebiti kako biste osigurali da ćete se pridržavati donesenih odluka.

Pročitajte i… Pitanja koja sebi obavezno morate postaviti tokom šopinga

1. Budite vrlo određeni oko toga šta želite da postignete. „Ušteda novca svakog meseca“ zvuči kao odličan korak, ali koliko novca možete da uštedite je prvo što treba da odredite. Kada su koraci u našim planovima neodređeni kao što je „trošiti manje ovde“ i „uštedeti više ovde“ stvara se suviše prostora za greške. Budite određeniji, napravite jasne proračune koja je to suma koju možete uštedeti.

Još saveta kako da popravite vašu finansijsku situaciju pročitajte na sledećim stranama… 

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

2. Morate biti sigurni da vaš plan uključuje konkretne akcije koje ćete preduzeti kako biste dostigli svoje finansijske ciljeve. Okrenite plan da ćete „manje jesti napolju“ u „nosiću obroke od kuće“. Jedan od razloga zašto ne uspevamo da se pridržavamo naših planova se krije i u tome što ne prevodimo ono što želimo da postignemo u obrazac svakodnevnog ponašanja.

Pročitajte i… 6 saveta za pametan šoping

3. Nikada nemojte kupovati kada ste umorni, nervozni, pod stresom ili gladni jer je baš tada vaša samokontrola najslabija.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

4. Kada osetite da ste počeli da trošite novac na nepotrebne stvari setite se osobe koja dobro ispoljava samokontrolu i koja je finansijski odgovorna. Samokontrola je zarazna, a istraživanja su pokazala da samo razmišljanje o nekome ko je poseduje može povećati vašu.

Pročitajte i… Top 5 navika koje će vam doneti novac

5. Na kraju, častite se nakon svake fiskalno odgovorne nedelje ili meseca za dobro obavljeni posao!

Tagovi:

Jedno reagovanje na “Novčanik vam je prazan, vi ste nesrećni? Morate naučiti ovo!”

  1. tina kaže:

    Tačno je, meni je prijateljica pričala da je počela da praktikuje slične stvari i zaista joj se popravilo materijalno stanje. Doduše, našla je i bolji posao :))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.