ASTROLOZI otkrivaju kako da se oslobodite STRESA

by | 11 novembra, 2009

Svakodnevno smo izloženi povećanom stresu, što se očituje kroz uznemirenost, napetost ili učestale glavobolje. Uzroci i rekacije na stresne sitaucije zavise od temperamenta, zanimanja, pola ali i astrološkog znaka rođenja.

Pojedinci potiskuju nervozu dok drugi reaguju eksplozivno. Nekoga nerviraju sitnice, a neko je u stresu samo pred ozbiljnim problemima. Otkrivamo kako žene reaguju u stresnim situacijama u skladu sa astrološkim znakom rođenja. 

 

Stres

 

OVAN 21. 3. – 20. 4.
Sporost, neaktivnost i neodlučnost izluđuju temperamentne žene Ovnove. Reagujete burno što rezultira ubrzanim radom srca, crvenilom lica povišenim tonom ali i gubi- tkom glasa. Česta pojava glavobolja i bolova u očima posledica su stalnog stresa.
Preporuka: najefikasniji način za opuštanje su masaže umirujućim eteričnim uljima, umereno fizičko vežbanje, naročito joga koja balansira stanje duha i tela. 

BIK 21. 4. – 20. 5.
Žene Bikovi potiskuju nezadovoljstvo i ne reaguju na stres. Probleme podnosite stoič ki, ponekad i godinama. Nagomilani stres na kraju rezultira problemima sa štitnom žl ezdom, poremećajem u ishrani što uzrokuje nevolje sa telesnom težinom i gojaznost.
Preporuka: mislite o svom zdravlju i glasno iznesite mišljenje, ne trpite ono što vas nervira, jer strada vaš organizam. Može vas iznendnaditi pojava hroničnog oboljenja. 

 

 

BLIZANCI 21. 5. – 20. 6.
Nestrpljive žene Bliznaci su sklone nervozi i podložne stresu. Reagujete za sitnicu i gubite previše energije na nebitne dogadjaje. Zato kod vas stres uzrokuje hroničan umor, alergijske rekacije disajnih puteva, kože kao i bolove u ramenima.
Preporuka: promenite način života i smanjite dnevni tempo, odvojte više slobonog vemena za spavanje, odmor i odlazak u prirodu. Umiriće vas tinktura valerijane. 

RAK 21. 6. – 22. 7.
Osetljive žene Rakovi duboko proživljavaju sve emotivne situacije, bilo da je reč o ljubavi, porodici ili prijateljstvu. Povlačite se u stresnim situacijama i sklone ste depresivnim mislima koje dovode do problema sa žuči, želucem i metabolizmom.
Preporuka : ne potiskujte nezadvoljsvo nego se suočite sa problemom. Laganom rek- reacijom, posebno plivanjme jačate samopuzadnje i oslobađate se sumornih misli. 

LAV 23. 7. – 22. 8.
Na prvi pogled Lavice je teško izbaciti iz takta, ali osetljivije su nego što se predstav ljaju. Kada vam povrede sujetu držite se dostojanstveno, ali unutar tinja pravi vulkan koji ne pokazujete zbog čega trpi srce. Problemi sa kosom, takođe su posledica stresa.
Preporuka: potrebno je da se više opuštate i ne razmišljte o tome šta drugi misle o vama. Ne morate da budete savršene, živite u skaldu sa svojim potrebama. 

DEVICA 23. 8. – 22. 9.
Dezorganizovanost, rasipnost i aljkavost iritiraju Device. Brzo se iznervirate ali ljutinu ne ispoljavate otvoreno vech se tiho „jedete“ iznutra. Problemi sa varenjem i probavom su prvi simptomi stresa. Vremenom možete dobiti čir na želucu.
Preporuka: prevaziđite svoju prenaglašenu potrebu da sve držite u savršenom redu i perfektno čisto. Dozvolite sitne slabosti sebi i drugima. Jedite manje ali češće. 

VAGA 23. 9. – 22. 10.
Prefinjene Vage teže harmoničnim odnosima sa drugima i emotivnom skaldu. Ukoliko imate konflikte sa okolinom reaguje vaš endokrini sistem koji se održava na izgled kože i kose, ali i problemom sagorevanja šećera u organizmu.
Preporuka: stres ne lečite slatkišima uzrokovaćete metabolički disbalans i muke sa tež inom, a to stvara dodatnu nervozu. Tako ulazite u zatvoren krug nezadovoljstva. 

 

Stres i horoskop

ŠKORPIJA 23. 10. – 21. 11.
Škorpije reaguju oštro u napetima situacija. Sklone ste depresiji i podsvesnim straho vima što rezultira problemom funkcionisanja repruduktivnih organa. Kao posledica dugotrajnog stresa dolazi do disfunkcije jajnika ili endometrijoze-upale zida materice.
Preporuka: ukoliko ste pod dugotrajnim stresom ne povlačite se, već se poverite blis koj osobi, rasterićete se. Posetite ginekologa ako ste u psihičkoj krizi. 

STRELAC 22. 11. – 21. 12.
Nametanje životnih pravaila, sputavanje lične slobode i nepravda iritiraju žene ovog znaka. Iako niste zlopamtila, blagonaklone ste i vedre, niste imune na stres. Probelimi sa telesnom težinom ili bolovi u leđima posledica su dugotrajne nervoze.
Preporuka: zabavno društvo, putovanja i lagane sportske aktivnosti najefikasnije deluju na psihički opravak. U ishrani smanjite meso ono povećava stres organizma. 

JARAC 22. 12. – 20. 1.
Mada žene Jarčevi deluju jako i stabilo nisu neemotivne kao što se predstavljaju. Stres preživljavate unutar sebe, što uzrokuje dugotrajnu depresiju. Psihička napetost vremenom deluje na telo i stvara probleme sa kosom, kožom, desnima i hormonoma.
Preporuka: nikako se ne usamaljujte i izbegavajte društvo sumornih osoba. Vodite aktivan društveni život i što više šetajte u prirodi. Nosite vedre boje a ne crnu. 

 

Stres i horoskop

VODOLIJA 21. 1. – 18. 2.
Žene Vodolije su sklone krajnostima ili se nerviraju za svaku sitnicu ili ne obraćaju pažnju na probleme. Ipak, preterano česte promene raspoloženja uzrokuju energetsku i psihičku nestabilnost i poremećaj rada žlezda sa unutrašnjim lučenjem.
Preporuka: prijaju vam alternativne metode lečenja, akupunktura dovodi u ravnotežu energiju organizma i hormona, a homeopatija pomaže u jačanju imuniteta. 

RIBE 19. 2. – 20. 3.
Ribe spadaju u psihički najosetljivije predstavnice Zodijaka i najpodložnije su različitim psihosomatskim oboljenjima. Muče vas glavobolje, nesanica, pad imuniteta, problemi sa hormonima, alergije, nestabilan krvni pritisak i opšta slabost.
Preporuka: probleme ne preživaljavajte same, već otvorite dušu bližnjima koji vas raz umeju. Nežna reč kod vas deluje preventivno. Lekove ne uzimajte bez saveta lekara.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.