Ako kupujete praznične poklone, ove nikako (I nikome) nemojte

by | 24 decembra, 2016

Prilikom odabira poklona itekako možete pogrešiti, pazite da ne kupite onaj koji bi mogao da pošalje pogrešnu poruku. U nastavku pogledajte koje poklone bi trebalo da izbegavate, osim ako vam osoba kojoj kupujete nije rekla da baš to želi.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

„Pomoćnici“ za čišćenje. 

Možda mislite da je predmet poput npr. usisavača sjajan poklon, ali neko bi mogao da pomisli da njihov dom doživljavate neurednim.

Ekstravagantni pokloni za novog partnera. 

Vikend putovanje ili skupi sat definitivno je sjajan i vredan odabir za partnera s kojim ste dugo u vezi ili braku, ali skupoceni pokloni za nekoga s kim ste kratko u vezi stvaraju bespotreban pritisak. Za takve poklone nema mesta u vezi za koju niste sigurni hoće li potrajati.

Pročitajte i…10 ženskih parfema koje možete kupiti na sniženju od 50%

Nastavak na sledećoj strani…

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Prisni pokloni za poslovne kolege. 

U ovo doba godine u uredima se često organizuju međusobni darovi povodom božićnih praznika. Teško je izabrati pravi poklon za osobu koju poznajete samo iz poslovnog okruženja. Ako je na vama red da kupite poklon šefu, pripazite da ne kupujete poklon koji je previše intiman poput npr. bona za masažu ili donjeg veša.

Isti poklon koji ste poklonili prošle godine. 

Mama se oduševila puloverom koji ste joj kupili za prošli Božić pa nameravate igrati na sigurno i dati joj novi pulover ove godine? Odustanite od te ideje jer bi mama mogla da pomisli da niste imali ni volje ni želje da razmislite o nekom drugom poklonu.

Članarina za teretanu. 

Ovaj poklon u osobi može da isprovocira nesigurnost, podstaknuti je da se oseća loše u vlastitoj koži i pomisli kako ne izgleda dovoljno dobro, pa joj je zato potrebna teretana.

Pročitajte i…Ovo je trenutno najpopularnija boja ruža za usne na svetu. Da li ste je već probale?

Nastavak na sledećoj strani…

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Odevni predmeti za oblikovanje tela.

Ni ne pomišljajte na kupovinu raznoraznih steznika za oblikovanje figure i prikrivanje nesavršenosti, jer takvi pokloni mogu imati identičan učinak kao i članarina za teretanu u prethodnoj tački.

Verski predmeti. 

Bez obzira na to što ste možda u potpunosti upoznati sa verskim osećajima osobe kojoj kupujete poklon, izbegavajte darivanje verskih predmeta. Vera je lična stvar pojedinca i oni će sami za sebe odabrati verske predmete koje žele u svom domu.

Knjige za samopomoć.

Vama bliska osoba prolazi kroz teško razdoblje u životu i želeli biste da joj olakšate situaciju knjigom za samopomoć? To baš i nije najbolja ideja. Baš poput verskih predmeta, knjige za samopomoć su lična stvar i nije na nama da određujemo kakva pomoć ili savet treba dotičnoj osobi.

Pročitajte i…Najlepše nijanse ruževa koje su hit sezone. I stoje apsolutno svakoj dami


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi:

3 reagovanja na “Ako kupujete praznične poklone, ove nikako (I nikome) nemojte”

  1. Milja kaže:

    kada dobro poznajemo osobu kojoj kupujemo poklon onda nije tesko izabrati pravi.

  2. Zora kaže:

    Poklonimo ljubav jedni drugima. Tu ne mozemo da pogresimo. Svi zelimo biti voljeni. Sve ostalo mozemo sami sebi priustiti.

  3. Vesna V kaže:

    Oko izbora poklona treba biti jako pažljiv.Treba da osluškujemo šta osoba želi,šta joj se dopada.Da ne bi promašili u izboru poklona.A najbitnije je da je poklon od srca.Knjige su uvek sjajan poklon.Samo trebamo znati šta osoba voli da čita.Koji žanr.I kozmetika je uvek sjajna ideja za poklone.Treba imati nekada malo mašte i upakovati poklon na najlepši mogući način.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.