Da li prava ljubav traje ceo život?

by | 4 aprila, 2017

Kada pomislim na ljubav uvek mi prvo na pamet padnu one velike ljubavi koje su pomerile granice razuma, verovanja i obeležile istoriju – ljubavne veze kao što su imali Ingrid i Ingmar Bergam, Frida Kalo i Dijego Rivera, Džon Lenon i Joko Ono, Ričard Barton i Elizabet Tejlor i mnogi drugi. Na te ljubavi uvek pomislim, pa se onda zapitam a šta je kod njih zajedničko, šta im prethodi, a šta sledi?

Foto: Instagram

Sve te ljubavi začete su kao vrhunska ideja o sinergiji dve duše koje žele da se kreću i rastu zajedno. Zajedno su stvarali velika dela, snivali još veće snove, voleli se uvek i svugde, naočigled svih. Pod budnim okom praćena je svaka njihova svađa, svaki preki pogled, suza, poljubac, neprospavana noć. Ceo svet zna koliko su te žene volele svoje muškarce, ali i koliko su sa njima i za njima patile. Ostaje pitanje – traju li prave ljubavi do kraja života? 

Na ovu temu me je podstakao novi album, čuvene glumice, pevačice i tekstopisca Džejn Birkin, pod nazivom „Birkin/Gainsbourg: Le Symphonique“ koji je objavila u znak sećanja na svoju veliku ljubav Serža Gensbura.

U ime ljubavi nastaju velika dela.

Naime, na albumu se u njenoj izvedbi nalaze orkestralne verzije najpoznatijih pesama koje je Serž napisao. Preostaje mi da zaključim da ga je mnogo volela. I on je nju, nesumljivo. Podsetiću vas samo kada je Džejn u toku jedne svađe skočila u Sjenu, a Serž je skočio odmah za njom. Neki misle da je htela da se ubije, a drugi da je htela da se uveri koliko je on voli. Čini mi se da strast između njih nije dozvoljavala bistrinu njihovih misli. Imali su mahnitu ljubav, jasan pogled jedno na drugo, a mutan pogled na realnost.

Zajedno su snimili i čuvenu numeru „Je t’aime… moi non plus“, najprodavaniji singl u to vreme. Numera koja je bila na prvom mestu na svim britanskim top listama, ali je zbog seksualne eksplicitnosti bila zabranjena na radio stanicama u Italiji, Španiji i Velikoj Britaniji.

U stvarnom životu često i sami bivamo opsednuti partnerima koji isprva nisu naš najbolji izbor. Dopustimo da nas preplavi fatalna ljubav i ne mislimo na posledice – koje ponekad zaista mogu biti fatalne. Vredi li živeti za ljubav ili bi trebalo prkositi ljubavi, pitanje je pitanje uvek sebi iznova ponavljam! Želimo li živeti sa osećajem da smo voleli slobodno bez zadrške, ali bez odobravanja većine ili želimo živeti sa odlukom da smo napravili sve kako su drugi smatrali da je ispravno?

Iako oni nisu proveli ceo život zajedno, Džejn se u međuvremenu udala za drugog, mnogi zapisi govore da su se voleli do poslednjeg dana.

Njihova ljubav trajala je ceo život!


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.