Hedonizam iz prve ruke: Ovako izgledaju ekskluzivna letovališta u Turskoj

by | 16 juna, 2016

Ukoliko još uvek niste odlučili gde ćete provesti vrelo leto pred nama, za vas imamo last minute predloge koji će vas nesumnjivo oduševiti. U nastavku pročitajte po čemu su posebna tri ekskluzivna letovališta u Turskoj i odaberite svoju destinaciju!

Nirvana

Foto: Miroslav Kosanović

Foto: Miroslav Kosanović

U Kemeru, turskom letovalištu na zapadnoj obali Antalijskog zaliva, nalazi se baš sve ono što odmor može učiniti idealnim. Glavna atrakcija ovog turističkog centra, okupanog sunčevim zracima od jutra do večeri, njegova je prirodna lepota. Zaleđe obraslo četinarima, duge i uglavnom šljunkovite plaže u manjim ili većim uvalama, kao i savršeni klimatski uslovi čine Kemer i njegovu okolinu atraktivnom i primamljivom destinacijom za letnja zadovoljstva.

Foto: Miroslav Kosanović

Foto: Miroslav Kosanović

U tom hedonističkom raju, 40 kilometara od aerodroma u Antaliji i 16 kilometara od centra Kemera, na površini od 152.000 kvadratnih metara, smestio se hotel Nirvana 5* koji svojim konceptom daruje gostu maksimalnu udobnost i osećaj zadovojstva na svakom koraku prostora s million i jednim sadržajem. Tri koncepta smeštaja, vešto ukomponovana u celinu istog prostora, podjednako su atrakitvna kako za vrhunski porodični odmor, tako i za one koji na letovanju traže mir i intimu.

Foto: Miroslav Kosanović

Foto: Miroslav Kosanović

Ono što ovaj hotel čini različitim od mnogih drugih jeste atraktivni deo sa smeštajnim jedninicama izgrađenim od prirodnih materija s makismalnim ekološkim indeksom. Mali bungalovi s prostranim spavaćim i delom za dnevni odmor, plus ukusne terasice sa garniturom za sedenje, prostorno su povezani u celine od osam smeštajnih delova s pripadajućim barom i bazenom. Deca takođe imaju svoj mali raj s klubom u kome pod nadzorom stručnih lica mogu, ukoliko je to potrebno, provesti i ceo dan. Atrakcija je i izazovni akva-park, kao što su to i brojni sportski tereni za zanimaciju odraslih. Plaža je peščana, s tim što je preporuka da se u vodu ulazi preko pontona koji su često „teren“ dobre zabave, ali i idealno mesto za sunčanje… Ultra all inclusive ponuda je samo dodatak na užitak u prostoru koji sa brojnim barovima i mini šoping centrom, kao i izdvojenim celinama za večernju zabavu, podseća na mali grad u kome je svako zadovoljstvo tu pored vas.

Gural Premier

Foto: Miroslav Kosanović

Foto: Miroslav Kosanović

Hotel Gural Premier Belek pripada dobro znanom lancu hotela s najluksuznijim i nestvarno sofisticiranim sadržajima. Izazov je za sve one koji uživaju u svemu onom što karakteriše ultra all inclusive uslugu. I u ovom prostoru, oivičenom s jedne strane predivnom peščanom plažom, a na površini od 130.000 kvadratnih metra, vešto se preklapa tradicionalno sa savremenim, što nenametljivo daruje osećaj maksimalne opuštenosti nadgrađen mogućnostima da se kroz niz zabavnih aktivnosti dan učini sadržajnijim.

Foto: Miroslav Kosanović

Foto: Miroslav Kosanović

Preporučuje se porodicama sa decom, pre svega zbog izuzetno dobro osmišljeng akva parka koji je jedan od najvećih u regiji. Tri bazena i 10 tobogana dominiraju ovim vodenim gradom kao iz bajke. Najmlađim gostima na raspolaganju su i luna park i mini-klub, kao i niz atraktivnih dečijih igrališta. Da se baš o svemu vodilo računa dokaz je i to što hotel ima u restoranima i dečiji meni. Ono što karkteriše ovaj hotel s 13 dvospratnih i trospratnih zgrada, brojnim prostorima za zabavu, vrhunskim restoranima i barovima, moćnim velens centrom i drugim sadržajima sa oznakom vrhunskih, jeste i intima vidljiva posebno u delu koji čine 80 premier pool residence soba sa izlazom na sopstveni bazen.

Rixsos Premium Belek

Foto: Miroslav Kosanović

Foto: Miroslav Kosanović

Turski Rixos Premium, ponos prestižnog Beleka, u zvaničnoj katgorizaciji je hotel sa pet zvezdica. U nezvaničnoj je jedan od tri na svetu sa maksimalnih sedam. To zapravo i nije hotel, već svet u malom. Toliko je prostran da je i bukvalno potreban automobil kako bi se obišao svaki njegov kutak. Okružen je jezerima, veštačkim vodopadima i baštama. Unutar ogromnog kompleksa su i replike ulica i trgova, odnosno parkova najlepših gradova sveta. Konkretno, ukoliko niste videli Pariz, evo prilike da na Jelisijeskim poljima Rixosa popijete svoju kafu…

Foto: Miroslav Kosanović

Foto: Miroslav Kosanović

Ali, to nije sve. Hotel ima i veliki akva park, jedanaest restorana, dvanest barova, deset teniskih terena sa različitim podlogama, terene za odbojku, košarku i skvoš… Naravno, i centar za sportove na vodi, kao i trim stazu dužine 770 metara. Tu je i božanstven šoping centar sa najpoznatijim svetskim robnim markama… Ali, pre nego se odlučite za kupovinu, ne zaboravite da dok ste na plaži iz snova imate i pravo na to da vam donesu mirišljave peškire ili termalnu vodu kako biste osvežili lice.

Foto: Miroslav Kosanović

Foto: Miroslav Kosanović

Mislilo se i na najmlađe. Za njih je Rixos Premium sa akva-parkom kojim dominira maketa trojanskog konja visoka 25 metara iz kojeg kreće pet tobogana „grad iz snova“. Za decu je organizovan i dnevni boravak sa različitim društvenim igrama, kao i delfinarijum sa animatorima.

Foto: Miroslav Kosanović

Foto: Miroslav Kosanović

Spa centar je posebna priča. Dovoljno je reći kako je jedan od najboljih na svetu. I hotelske sobe su deo sveopšteg luksuza kome je podređena ideologija jednog od najskupljih hotela na svetu – hotela od milijardu dolara u kojem je jedini dodatni trošak kupanje u čokoladi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.