Categories Inspiracija

Iskustvo iz prve ruke: Koje su prednosti samostalnog putovanja

Na onlajn stranicama bloga “Utisci sa putovanja” (www.utiscisaputovanja.com), autorke Ane Asanović, saznali smo šta ju je navelo da svet počne da upoznaje potpuno sama, a prepisali smo i neke korisne savete za sve travel avanturiste.

Foto: www.utiscisaputovanja.com
Foto: www.utiscisaputovanja.com

– Kad kažem putujte sami, mislim potpuno sami – samostalno organizujte sve, od prevoza i smeštaja, preko aktivnosti i druženja na destinaciji, do rasporeda aktivnosti, obaveza i izrade plana puta. Nekome će možda ovo zvučati kao horor, te će otići u prvu agenciju i uplatiti paket aranžman, a neko će na sve to gledati kao na pravu avanturu.

Foto: www.utiscisaputovanja.com
Foto: www.utiscisaputovanja.com

Kako sam počela da putujem sama?
– Prvi korak je svakako najteži, odnosno najteže je bilo da sebi kažem – IDEM. Sve je u stvari počelo tako što su meni dragi ljudi imali druge planove, obaveze u periodu kad sam upravo ja imala volju, vremena i novca da nekud otputujem. Bez obzira na količinu prijatelja koji su voljni da svoje vreme i novac troše na putovanja, teško je uklopiti godišnje odmore, destinacije, budžete, kao i to šta neko podrazumeva pod idealnim odmorom – za nekoga je idealno da na letovanje ponese nekoliko knjiga i da na ležaljci provede svih deset dana, a neko pak voli da po ceo dan obilazi znamenitosti. Obe varijante odmora su OK ako vaš saputnik zna UNAPRED kako vi zamišljate svoj odmor. To što možete s nekim da popijete kafu u gradu ili da izlazite, radite ili se družite, NE ZNAČI da možete i da putujete zajedno. I to je sasvim OK.

Nastavak teksta pročitajte na sledećim stranicama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA