Kada su tetovaže na poslu OK

by | 27 juna, 2015

Nekada rezervisano samo za istinske buntovnike, tetoviranje je danas toliko ušlo u mejnstrim tokove da je postalo prihvatljivo čak i u poslovnoj areni!

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Koliko duboko biste išli kako biste odbranili svoja uverenja? Duboko ispod kože?!

Tetoviranje je nekada bio način da se konzervativnom društvu i konvencionalnim normama pokaže srednji prst, ali danas smo kilometrima daleko od toga. Tetovaža ne mora nužno imati viši smisao – vaše telo, vaša stvar! Ukoliko ste poželeli da imate kineska slova sumnjivog značenja, ili raspeće Isusa u mastiloplavoj boji, mi nemamo šta da dodamo.

Stigli smo u novu eru slobode gde nam je bespogovorno ostavljeno pravo da biramo kako ćemo (ili nećemo) ukrasiti svoje telo. Ta mogućnost izbora počela je napokon da se preliva u poslovnu arenu. Tetovaže su nekada značile instant kraj za bilo kakvu ozbiljnu karijeru, ali ta stigma (za razliku od trajnog mastila) polako bledi.

O Sharon Latour, mladoj direktorki agencije Marketing Bee, obično rukovanje govori mnogo više nego o drugim ljudima. Naime, kad ona prijateljski pruži ruku, svima pruža jasan pogled na tetovažu na zglobu gde stilizovanim slovima piše: „Infinitum Integrita“, u prevodu ‒ beskrajni integritet. I njoj ni na pamet ne pada da prikriva svoj tattoo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.