Kako se nekada „čuvala“ čednost: Ljubavni saveti za mlade Jugoslovenke

by | 14 juna, 2015

Neki su već otišli na odmor, neki tek treba da otputuju. Oni koju odlaze na odmor zasigurno jedva čekaju letnje avanture i zabavu. Međutim, nekada su savetovali mlade devojke kako da se ponašaju na letovanju.

U maju 1973. godine objavljeni su saveti kako se ponašati na letovanju, za mlade devojke i žene. Naime, cilj saveta je bio da se sačuva čednost i dobrobit neiskusnih devojaka.

Jedan od prvih saveta je da se devojke ne upuste u avanturu sa prvim momkom na koga naiđu na letovanju, osim ako nije izuzetno privlačan. Takođe, predloženo je da se obrati pažnja na adresu, odnosno mesto stanovanja momka, koja je ispisana na koferu, da bi mogla da ga potraži nakon što se odmor završi.

Jugoslovenka nikako ne sme da kaže u kom se hotelu ili vili nalazi, jer se može ispostaviti da je momak „davež“ koga se posle ne može otarasiti.

Devojke su savetovane da izbegavaju momke koji se bave javnim poslom, jer se oni udvaraju mnogim devojkama.

Momci koji su zabavni mogu postati dosadni, pa je pametnije izabrati momka koji je pažljiv, jer će on da joj odnese kofer do sobe.

Najzanimljiviji je savet da se izbegavaju momci koji su preplanuli pre dolaska na more, jer najverovatnije su sportisti, što znači da su razmaženi i naviknuti na kratke veze ili lažno preplanule, jer su oni serijski zavodnici.

Mlade Jugoslovenke su upozorene da ne idu sa mladićima koji pričaju o nekim sjajnim mestima kojih nema u turističkim vodičima. Takvi momci ko zna gde ih mogu odvesti.

Savetovano je da se izbegnu muškraci koji ne žele da kažu gde su odseli. To znači da ih sigurno negde čekaju deca i žena.

Uveče devojke treba da paze sa mladićima, jer će momci reći sve u cilju da dobiju nešto od njih.

Na kraju, nakon letovanja nikome ne treba otkriti adresu. Ukoliko devojka misli da je momak adekvatan za nju, ona može da traži njegovu adresu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.