Neverovatno: Ruska naučnica se gola kupala s kitovima! (VIDEO)

by | 16 juna, 2011

Ruski naučnici sproveli su zanimljiv eksperiment koji spaja golotinju i nauku. Jedno istraživanje pokazalo je, naime, da beluga kitovi bolje reaguju na komunikaciju s ljudima ako ronioci ne nose specijalna odela, zbog čega je ronilac Natalija Ovsenko odlučila da se gola druži s kitovima u delfinarijumu u oblasti Murmansk na krajnjem severozapadu Rusije.

Beluga kitovi poznati su po tome što njihova lica pokazuju emocije na sličan način kao ljudska, a sudeći po ekspresijama kitova Matrene i Nilme, druženje s Natalijom veoma im je prijalo… Ceo eksperiment sproveden je da bi se olakšao proces pripitomljavanja kitova, koje ruski naučnici drže zatvorene u ograđenom delu mora u blizini Arktičkog kruga, da bi ih kasnije transportovali u delfinarijume širom sveta.

 

Mnogi borci za prava životinja ovakvu praksu ruskih naučnika smatraju okrutnom. Poseban izazov za Nataliju je činjenica da se ceo eksperiment odigrao u vodi sa temperaturom ispod nule, u kojoj prosečan čovek ne može da izdrži više od pet minuta. Međutim, Natalija je stručnjak za jogu, pa je meditacijom uspela da zadrži dah i pod vodom ostane čitavih deset minuta i 40 sekundi. Na svetu trenutno ima oko 100.000 beluga kitova.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.