Nova vrsta diskriminacije na radnom mestu: Škorpije i Device nepoželjne

by | 9 decembra, 2013

Jedna kineska firma procenila je da su osobe rođene u znaku Škorpije i Device previše ćudljive i kritične, zbog čega se ne mogu ni prijaviti za posao kod njih, dok su Jarčevi, Ribe i Vage dobrodošli.

posao

Ovaj neobičan oglas za posao postavila je na oglasnoj tabli univerziteta u Vuhuan kompanija za učenje engleskog jezika izazvavši burne reakcije javnosti.

„Ne želimo Škorpije ili Device, dok će Jarčevi, Ribe i Vage imati prioritet“, navodi se u oglasu.

Lokalni mediji prenose izjavu zaposlene u neimenovanoj kompaniji koja je rekla da je istraživala horoskop i da je otkrila da Škorpije imaju snažne ličnosti i ćudljive su dok su osobe u znaku Device previše kritički nastrojene i ne zadržavaju se duže na jednom poslu.

Zaposlila sam ljude koji su rođeni u ta dva horoskopska znaka i oni su se ili svađali sa kolegama ili nisu mogli dugo ostati na poslu„, rekla je žena predstavljena samo kao Ksija.

U izveštajima se ne navodi zašto su druga tri znaka bolja za mesto profesora i činovnika.

Ovo nije prvi slučaj da horoskop utiče na poslodavce. U istom gradu jedna studentkinja, rođena u znaku Raka, pokušala je pre nekoliko meseci da se zaposli u firmi koja organizuje venčanja, ali je odbijena zbog toga što su „Vodolije i Škorpije pogodnije za posao“.

Izvor: Economy.rs

Jedno reagovanje na “Nova vrsta diskriminacije na radnom mestu: Škorpije i Device nepoželjne”

  1. Tatjana Plavsic kaže:

    Da li ce da me izvuce podznak mozda?:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.