Pet stvari koje odmah morate da izbacite iz kupatila

by | 11 januara, 2016

Kupatilo nije samo mesto gde odlazimo da se tuširamo pre spavanja: to je naše malo mesto relaksacije, SPA zona i komadić kozmetičkog raja u kojem svakodnevno provodimo vreme rezervirano samo za uživanje i sređivanje.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ipak, jedna stvar može narušiti istinsko uživanje u vremenu koje posvećujemo samo sebi: nered i gomila stvari spremnih za bacanje u smeće. Ne samo da nam smetaju jer nam zauzimaju dragocen prostor, već su i potencijalni izvor zdravstvenih opasnosti. Vreme je da se pozdravite s nepotrebnim detaljima i svoje kupatilo ponovno učinite bezbednim i prijatnim mestom.

Stari sunđeri za kupanje
Stari sunđeri za kupanje leglo su bakterija koje se su na njima razmnožile zahvaljujući konstantnom dotoku vode.

Pročitajte i… Pet trikova domaćica za čisto i uredno kupatilo

Kozmetika koju niste koristili već godinu dana
Ukoliko određenu kremu ili serum niste taknuli godinu dana, postoji velika verovatnoća da nikad i nećete. Uostalom, rok trajanja većine kozmetičkih proizvoda je oko godinu dana pa biste s proizvodom koliko toliko stoji nekorišćen napravili više štete nego koristi.

Kozmetika koja je promenila teksturu, boju ili miris
Čak ako i nije formalno istekao rok trajanja, sve kozmetičke proizvode koji su promenili teksturu, boju ili miris morate odmah baciti jer rizikujete iritaciju ili alergijsku reakciju.

Pročitajte i… Greške koje najčešće pravimo kad čistimo kupatilo

Stare zavese za tuširanje
Zavese za tuširanje koje svakodnevno izlažete vodi, a ne sušite na vazduhu odmah nakon korišćenja, trebalo bi često da se menjaju. Ukoliko su vam delovi zavese već požuteli od starosti, vreme je za promenu.

Lekovi bez vidljivog roka trajanja
Kutijice lekova uglavnom nam zauzimaju prostor u medicinskom ormariću pa ih stoga često bacamo odmah čim otvorimo lek, ali na njima se najčešće nalaze i datumi koji označavaju vreme proizvodnje, odnosno rok trajanja. Ukoliko niste sigurni koliko je star, bolje je da zamenit novom dozom.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.