Proizvodi za čišćenje kuće koje nepravilno koristimo

by | 1 avgusta, 2014

Kao i kod mnogih drugih stvari u životu, tajna dobrog čišćenja krije se u umerenosti. Otkrijte gde grešite kad čistite svoju kuću ili stan specijalizovanim proizvodima.

bad2acdca2bf691a_window

1. Sprej za čišćenje staklenih površina

Perete li prozore i druge staklene površine u kući uz pomoć specijalizovanih sprejeva? Razmislite šta se događa kad mlaz hemikalija uperite iz boce za raspršivanje prema konačnom cilju. Obično samo pogurate nečistoću s jednog mesta na drugo. Umesto toga nanesite tekućinu za pranje na ubrus ili krpu pa onda pređite preko nečiste staklene površine.

2. Sredstvo za čišćenje drvenog nameštaja

Lepo od vas ako želite da održavati kuću čistom, a komade drvenog nameštaja uglađenima. Ali budite umereni s korišćenjem ovakvih tipova proizvoda. Prečesto korišćenje takvih sredstava, na primer na bazi voska, stvoriće zaštitni sloj na vašem nameštaju koji će dodatno privlačiti prašinu i druge nečistoće. Ograničite upotrebu na jednom mesečno, a između dva čišćenja, prašinu obrišite krpom s mikrovlaknima.

3. Deterdžent za pranje veša

Svaki tekući deterdžent za pranje veša dolazi s preporučenim uputstvom za korišćenje. Hoćete li upotrebiti pola čepa tečnosti za pranje, ceo čep ili nešto između, zavisi o vrsti odeće, količini veša i stepenu nečistoće. Ako preterujete s količinama deterdženta, zapravo onemogućavate mašini da obavlja svoju dužnost. Budite umereniji u toj proceni i vaš veš će se bolje oprati.

Izvor: zadovoljna.hr, M. G.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.