Proverite da li vaša karijera ide uzlaznom putanjom

by | 26 marta, 2014

Da li ste se ikad zapitali koji su to znakovi koji pokazuju da ste u nečemu uspeli i da je vaša karijera na pravom putu?

karijera

 Google
Priznajte, sigurno ste bar jednom u životu ukucali svoje ime u Google pretraživač. Prvo što će vam „iskočiti“ su vaši profili na društvenim mrežama. Onda kada počnu da se pojavljuju i drugi rezultati, znak je da ste na dobrom putu.

LinkedIn zahtevi
Ako se prisetite svojih poslovnih početaka, vi ste bile ta koja je širila mrežu poznanstava u realnom svetu, pa i preko LinkedIna. Danas drugi gledaju vaš profil i šalju zahteve, što je takođe jedan od znakova da se idete napred. Ne umanjujemo važnost popularnosti na ostalim društvenim mrežama, ako je priroda vašeg posla takva da se predstavljate putem njih. Dobar glas daleko se čuje.
Javne prezentacije
Poziv da održite bilo kakav oblik javnog nastupa znak je da vaši nadređeni cene vaše mišljenje i veruju u vas da zadatak možete profesionalno obaviti, a to je veliki kompliment.
Događaji
Svako zanimanje ima i neka svoja društvena događanja, a ako na vašu adresu stižu pozivnice za ta dešavanja, to je jasan znak da se za vas zna. Odlična je stvar što se na takvim događajima i te kako može proširiti mreža kontakata, bez kojih se danas jednostavno ne može.
Vaše mišljenje je važno
Svačije mišljenje je važno. Ali, svakom stepenicom više, vaše mišljenje postaje sve važnije i važnije i to ne samo onima ispod vas, već i onima iznad. Time vam prećutno daju kompliment da veruju u vas, zbog rada i iskustva, a to nije mala stvar. Takođe, sve veći autoritet i ovlašćenja su znak da ste na dobrom putu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.