Putovanje bez stresa

by | 21 maja, 2009

Lepota i Zdravlje - lifestyle - putovanja - Putovanje bez stresaOsećate da vam je neophodan odmor od planiranja i organizovanja odmora? Poslušajte ove savete o tome kako da sačuvate zdrav razum i nerve za vreme putovanja.

 

Osmislite plan za urgentne slučajeve

Pre odlaska na odmor (u inostranstvo) proverite kakav oblik zdavstvenog osiguranja pruža vaša turistička agencija. Ako to smatrate nedovoljnim, obratite se osiguravajućem društvu i kupite adekvatnu polisu zdravstvenog osiguranja za naše građane na odmoru u stranoj zemlji. Spakujte neseser sa priručnom apotekom. U njemu obavezno, osim terapije koju stalno uzimate, treba da se nađe antihistaminik, analgetik i neko sredstvo protiv dijareje.

 

Nemojte da pravite „preambiciozan“ plan aktivnosti

Planiranje velikog broja aktivnosti na odmoru deluje kao najbolji način da iskoristite slobodno vreme. Ali, ako zaista želite da se odmorite (što vam je sigurno preko potrebno!), odvojte nekoliko dana (ili bar poslepodneva) tokom kojih nećete raditi apsolutno ništa.

 

Opustite se pre povratka na posao

Zaista je čudno u kojoj meri već prvi dan na poslu može da anulira efekte odmora. Zato psiholozi ne preporučuju povratak sa odmora samo jedan dan pre početka rada. Neka to bude nekoliko dana tokom kojih ćete moći da se dobro naspavate, raspakujete, operete veš, platite račune… i radite sve ono što će vas postepeno vratiti u „stvarnost“.

 

Tekst: Nataša Ćovin; foto: Dreamstime

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.