Relaks saveti: Najbolji način da se opustite

by | decembar 22, 2013

Nakon svake pauze od posla, koncentracija se drastično povećava, a dnevni i godišnji odmor nužno su potrebni svakome. Otkrijte koji su najbolji načini za opuštanje.

60636938

1. Sklonite se od ekrana

Pauze i odmori su kontraproduktivni ako tokom njih proveravate mejlove, društvene mreže ili ih uopšte provodite za ekranom, pokazala je studija Univerziteta u Ilinoisu. Odmor koji uključuje kretanje najbolji je način „punjenja baterija“, tvrde naučnici.

2. Pauza nakon svakih 90 minuta rada

Nakon sat i po rada koncentracija se drastično smanjuje, pa je svaki dalji rad kontraproduktivan. Da biste izbegli greške i napunili baterije, napravite pauzu od 10 minuta, savetuju psiholozi i dodaju da takav ciklus igra važnu ulogu u funkciji najvažnijeg ljudskog organa, mozga.

3. Pauza neka bude u društvu

Odmor od posla najbolje je provesti u društvu, jer se na njima grade prijateljske veze koje povećavaju produktivnost. Ljudi koji s kolegama piju kafu i imaju bolje kolegijalne odnose na poslu su i zadovoljniji, pa je odlična ideja za odmor razgovor s omiljenim kolegom.

4. I dremanje pomaže

Dremanje poboljšava sposobnosti učenja i memorije, te povećava kreativnost i produktivnost. Neka traje od 25 do 30 minuta za najbolji efekat, savetuju stručnjaci. Ako niste u mogućnosti da odremate tokom dana, to učinite nakon što dođete kući, ali ne prelazite granicu od pola sata.

5. Neka odmor bude smislen

Najdelotvornije su pauze koje uključuju smirivanje i opuštanje uz praksu dubokog disanja, meditacije ili joge. One omogućuju maksimalno obnavljanje u kratkom roku, zbog čega se savetuju ljudima koji rade stresan posao.

6. Redovito odlazite na godišnji odmor

Koliko čoveku odmora treba zavisi prvenstveno od vrste posla kojim se bavi. Istraživači su izračunali da ljudima u proseku nedostaje punih devet dana odmora, te da se 60 odsto ljudi poslom bavi i na godišnjem odmoru. Već i samo iščekivanje odmora deluje na opuštanje i oraspoložuje.

Izvor: 24sata.hr

Tagovi: