Samo nam je još ovo trebalo: Naručivanje hrane preko Fejsbuka!

by | 26 maja, 2017
Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina „Lepota i Zdravlje“

Najposećenija društvena mreža na svetu, pored toga što broji enormni broj sledbenika, kao i mnoge sestrinske aplikacije koje spajaju ljude koji se, načelno, ne poznaju, i koji se verovatno ni za tri naredna života ne bi upoznali, smisli su novi način kako da nas zadrže, čini mi se, zauvek, uz telefone. 

Na svim mogućim portalima osvanula je vest da će Fejsbuk uskoro uvesti opciju „Order Food“ iliti naručivanje preko ove aplikacije.

Foto: Pixabay

U sklopu same aplikacije biće navedeni svi restorani sa fotografijama, cenama, kao i preporukama, a vi ćete u samo nekoliko klikova moći da stignete do svog omiljenog obroka. Iako još uvek nije poznato kada će opcija stupiti na snagu, i iako se verovatno mnogi vesele, ja ne…

Prvo, kad god mi se pomene bilo kakvo naručivanje, uvek se setim, one čuvene reklame „naručivanje iz fotelje“ i iskreno, ne mogu da razumem na koji način nam ta opcija zaista pomaže, osim što nas čini lenjima, manje produktivnima, manje agilnima, da ne budem možda previše gruba, jednom rečju, – nesposobnima.

Eto, ne mogu naći ni jedan dobar razlog niti opravdanje zašto bi naručivanje hrane na kućnu adresu bio dobra odluka. Toliko opcija postoji pre ove, a većina uve posegne za ovom – najjednostavnijom.

Zaboga ljudi, zar vam nije lepše da sa prijateljicom, partnerom, sestrom, sinom, ćerkom , mužem, pa čak i sami uz neku laganu muziku pripremite obrok po svojoj želji? Zar vam nije lepše da prošetate do prodavnice (danas barem u svakom kraju grada postoje prodavnice koje rade celu noć) umesto što ćete na jedan klik dobiti željeno i napuniti stomak?

Gde je nestala želja da sami stvorite nešto, entuzijazam da se sami pobrinete za nešto?

Sećam se, kada sam bila mlađa, obožavala sam da istražujem nove recepte, da sa prijateljima pravim zajedničke večere. I danas je tako. Ne naručujem hranu online, i nadam se da neću imati potrebe nikada da je naručim.


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Jedno reagovanje na “Samo nam je još ovo trebalo: Naručivanje hrane preko Fejsbuka!”

  1. Iva kaže:

    Zašto bi neko ko ne voli da kuva i da se uopšte bavi hranom morao da sili sebe na to? Ima tako mnogo načina da se čovek kreativno ispolji, a za mnoge je kuvanje samo dodatna obaveza koja ih odvlači od stvari koje vole da rade. Nekako mi se čini da članci sa tako isključivim pogledom na svet konstantno pozivaju ljude na to da osuđuju jedni druge što nisu dovoljno… nešto (kreativni, vredni, dobri, šta god). Naručivanje hrane je jedno od rešenja koje mnogima rešava problem jedne dnevne obaveze više i to je sasvim u redu. U redu je i to da volite da kuvate i idete u nabavku. Sve je to u redu. Samo osuda i prozivka nije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.