Categories Inspiracija

Saznajte kuda nas sve vodi šetnja internetom ove nedelje!

I ove nedelje sastavili smo za vas kompilaciju najzanimljivijih vesti (pretežno) iz oblasti wellnessa, prikupljenih sa svih strana Interneta. Bukmarkujte i pročitajte, obavezno.

Priredila: Jasmina Ubiparip

1. Film Lepotica i zver predstavlja prvog Diznijevog gej junaka

Režiser ovog filma Bil Kondon otkrio je u intervjuu za magazin Attitude da Gastonov drugar, LeFou, koga igra Džoš Ged, ima malu ali značajnu sporednu epizodu u kojoj otkriva svoju seksualnost. “LeFou je neko ko jednog dana želi da bude Gaston, a već narednog želi da poljubi Gastona”, otkriva reditelj ovog filma. A mi se nadamo da je to još jedan signal da će uskoro doći vreme kada ćemo naučiti da poštujemo različitosti. (Attitude)

2. Lepih uspomena setimo se brže nego ružnih

To je potvrdila i nova studija, koja je, osim toga, otkrila da možemo i da kontrolišemo koje uspomene ćemo prizvati. Tako je kod ispitanika brža muzika izazvala lepše misli, dok ih je sporija asocirala na tužne trenutke. (PsyPost)

3. Ma, kakva pauza za ručak… U Švedskoj razmišljaju o pauzi za seks

Jedan švedski političar predložio je nešto veoma zanimljivo – pauzu za seks u trajanju od sat vremena koja bi trebalo da bude upravo to na šta njen naziv upućuje. Dakle, odmor od posla tokom kojeg bi zaposleni mogli da odu kući i vode ljubav sa svojim partnerom. Kako pomenuti političar objašnjava, to bi značajno unapredilo stabilnost partnerskih veza. Hmm… Kao što svi znamo, i u Srbiji vlada bela kuga… Možda je rešenje na vidiku? 🙂 (The Local SE)

Foto: Thinkstock

4. Da li je moguće da zatrudnimo… dok smo trudni?

Verovali ili ne, odgovor je DA – moguće je istovremeno imati dve trudnoće. Pojava dvostruke trudnoće naziva se superfetacija i izuzetno je retka, za sada je dokumentovano svega deset slučajeva. Bebe su rođene u isto vreme, poput blizanaca. (Science of Us)

5. Da li naš tip ličnosti utiče na to hoćemo li jesti više ili manje povrća?

Jedna studija sa Novog Zelanda otkrila je korelaciju između otvorenosti i ekstovernosti i veće zastupljenosti voća i povrća u ishrani. Dakle, ukoliko želite zdravije da se hranite, počnite da vežbate otvorenost i druželjubivost. (PsyPost)

Pogledajte i… koje su nam teme bile u fokusu prošle nedelje!

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA