Šetnja internetom otkriva: Gubitak kilograma neće nas učiniti srećnijima, ali znamo šta hoće…

by | 26 marta, 2017

Nedelja! Vreme je za vas kompilaciju najzanimljivijih vesti (pretežno) iz oblasti wellnessa, prikupljenih sa svih strana Interneta. Bukmarkujte i pročitajte, obavezno.

Priredila: Jasmina Ubiparip

 

All equal. All worthy. All good.

A post shared by Eva Peterson (@theevapeterson) on

1. Gubitak kilograma neće nas učiniti srećnijima…

… ali zato zdrava ishrana hoće! Nedavna studija o uticaju hrane na raspoloženje pokazala je da mršavljenje nije ključ za sreću, ali da zato izbalansirana ishrana (uz sve ostale zdravstvene benefite) – jeste! U ovu „jednačinu sreće“ dodaćemo još i pozitivan odnos prema sopstvenom telu, kakvog god da je ono oblika! (Quartz)

Foto: Thinkstock

2. I život u gradu može pozitivno uticati na našu psihu

Dobro je poznato koliko život u gradu može biti iscrpljujući i stresan i često se kao jedna od metoda relaksacije i oporavka od stresa predlaže makar i kratak boravak u prirodi ili na selu. Utešno je znati da postoji i psihološki pozitivan aspekt života u gradu. Naime, novo istraživanje pokazalo je da su stanovnici grada skloniji dugoročnom planiranju, što znači da su spremniji da ulože i vreme i novac u obrazovanje i vaspitanje dece. (Science Of Us)

3. Mogu li uske farmerice izazvati bolove u leđima?

Nova studija sprovedena u Velikoj Britaniji kaže – da. Velike, tzv. oversized tašne, teški zimski kaputi i jakne sa kapuljačama, cipele „bez pete“ i – da – skinny jeans mogu da budu krivac za bol u leđima. Naravno, nije neophodno da se odreknemo nošenja uskih farmerica, ali ne bi trebalo da one budu naš najčešći izbor. (Teen Vogue)

4. Globalno zagrevanje kao krivac za dijabetes? Moguće je!

Znamo da je globalno zagrevanje krivac za širenje lajmske bolesti (oprez: statistika kaže da je svaki treći krpelj u Srbiji zaražen!), kao i virusa zika. Međutim, izgleda da globalno zagrevanje igra važnu ulogu u porastu broja obolelih od dijabetesa tip 2. „Toplije vreme pogoduje razvoju dijabetesa“, izjavio je jedan od koautora studije koja je ispitivala vezu između dijabetesa i porasta temperature. „Veoma je važno da što pre shvatimo da otopljavanje direktno utiče i na naše zdravlje, ne samo na klimu.“ (Huffington Post)

5. Ako niste pogledali novi trejler za film Love Actually 2 – sada je pravi trenutak

Jedan od omiljenih prazničnih filmova, posle četrnaest godina dobija svoj nastavak. Konačno ćemo saznati kako su se dalje odvijale životne priče omiljenih likova. Ekipa se okupila da bi snimila mini-nastavak, čiji je cilj humanitarni – da podigne svesnost o kampanji Red Nose Day, koja prikuplja sredstava za decu iz socijalno ugroženih sredina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.