Sok od paradajza za čišćenje posuđa

by | 14 maja, 2016

Vaše šerpe od inoksa i tiganji od rostfraja ponovo mogu da budu blistavi ako koristite sok od paradajza

sok od paradajza

Foto: Guliver/Getty

Fleke na posuđu mogu da se pojave čak i onda kad ste uvereni da ste ih dobro i temeljno oprali. Uzrok tome su belančevine iz namirnica koje ste termički tretirali ali i hlor u vodi koji nikako ne možete da izbegnete. Ovakve mrlje na posuđu najčešće su vidljive na dnu posude.

Posuđe od rostfraja i inoksa (inox) ipak može ponovo da zablista ako primenite naše savete:

Prvi predlog:

Dobro operite šerpu ili tiganj od ostataka hrane. Umesto da je odložite na sušenje, vi u posudu sipajte sok od paradajza, tek toliko da se prekrije dno. Ostavite da deluje minut-dva pa onda sunđerom istrljajte unutrašnjost šerpe (ili tiganja). Potom dobro isperite pod mlazom tople vode pa tek onda odložite na sušenje.

getty

Foto: Guliver/Getty

Drugi predlog:

Isti efekat možete da postignete ako koristite alkoholno sirće.

Ukoliko vam smeta miris sirćeta možete šerpu premazati ostacima limuna. Odličan recept za poliranje posuđa limunom i sirćetom pogledajte OVDE.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.