Šta ako baš Prvog maja padne kiša?

by | 29 aprila, 2015
Autorka teksta: Maja Guzijan

Autorka teksta: Maja Guzijan

Neradni Prvi maj je idealna prilika da svoj zasluženi odmor provedete na otvorenom, uživajući u prirodi. No, ne treba da očajavate ako vas u toj nameri spreči iznenadna kiša. Predstavljamo vam nekoliko rešenja za zabavan dan, čak i ako budete prinuđeni da ga provedete u zatvorenom.

Foto: Getty

Foto: Getty

1. Okupite porodicu i prijatelje

Praznici su divan povod za okupljanje porodice ili sastanak sa dragim prijateljima koje zbog obaveza niste videli dugo. Ujedinite one koje najviše volite, napravite ili naručite ukusan ručak, fotografišite se, prisetite se starih, dobrih trenutaka i stvorite nove uspomene o kojima ćete pričati narednih godina.

2. Igrajte društvene igre ili čitajte knjigu

Već duže vreme vrebate knjigu koju ste kupili, ali je zbog obaveza niste pročitali do kraja? Uradite to za 1. maj. Dobra knjiga nikada nije loš izbor, posebno ako je čitate u udobnosti omiljene fotelje. Ako ipak niste dovoljno koncentrisani za čitanje, ili ste jednostavno u društvu, jamb, „Monopol“ ili ogromne puzle su pravo rešenje za ubijanje dosade.

3. Napravite mini bioskop u dnevnoj sobi

San svakog filmofila je da uz kokice i piće, u zamračenoj sobi, provede ceo jedan dan. Sigurno postoji serija ili film koji ste propustili, a ovo je idealna prilika da to i nadoknadite. Ako vam se prispava u međuvremenu, olakšavajuća okolnost je to što kućni bioskop možete pauzirati, pa se vratiti epizodama kad god poželite u toku dana.

4. Organizujte žurku

Ove godine, 1. maj je petak, a petak je dan za žurk! Uz malo mašte vaša sopstvena žurka može biti bolja od neke u gradu. Organizujte tematski parti za najbliže, pustite dobru muziku i đuskajte do zore. Ako ste toliko srećni da vam je i subota neradna, žurka kod kuće je odlična ideja.

5. Ostanite u krevetu i odmarajte

Ukoliko niste raspoloženi da se družite, umorni ste ili čeznete da provedete dan u tišini, ostanite u krevetu i naspavajte se. Ne zaboravite da isključite telefone, interfon i alarme koji bi mogli da vam prekinu san. Vaše telo će vam biti zahvalno. I baš dobro što je pala ta kiša!

Autor: Maja Guzijan

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.