Šta biste bili da imate moć da birate da budete šta god poželite?

by | 28 maja, 2017
Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina „Lepota i Zdravlje“

Hajde da na trenutak se zamislimo i postavimo sebi pitanje: Šta bismo izabrali da budemo, kada bismo imali šansu da biramo šta god poželimo? Šta biste tada izabrali da budete i šta biste radili?Kako biste učinili svet boljim i da li biste išta poduzeli za druge ili samo za sebe.

Nisam mogla, a da i sama sebi ne postavim ovo pitanje. Po prvi put u životu u mojoj glavi nije odmah odzvonio neki odgovor. Hej, pa mislila sam da znam sve o sebi, u po dana, u po noći. Prevarila sam se.

Foto: Pixabay

Iskreno, zabolelo me je što nisam znala instant odgovor. To je značilo da nisam sigurna u to šta želim biti. Nisam imala odgovor, ali mi je osećaj govorio da je jedna stvar sigurna: znala sam da želim da pomažem ljudima, ali nisam znala na koji način. Znala sam da želim da budem srećna kako bih tu sreću mogla da delim sa ljudima koji nisu srećni. Znala sam da želim da budem zdrava kako bih mogla da brinem o ljudima koji nisu zdravi. A onda sam shvatila još bitniju stvar: Sve se i tada vrtelo oko mene, a ja sam milisla da drugima činim dobro.

Ovo je bio drugi saznajni udar koji me je zaboleo. Nisam želela ovo da prihvatim, pa sam sela i rayzmislila.

Zar nismo svi mi smo sebični i bez te sebičnosti nikako ne bismo mogli da služimo drugima, zar ne?

Onda sam naučila jednu jako važnu lekciju u životu. Da se ne ljutim kada mi drugarica kaže da ne može da provede popodne sa mnom. Da se ne ljutim kada mi dečko kaže da ne može da me izvede na večeru večeras. Da se ne ljutim kada mi mama kaže „ne“ i kada mi otac kaže da ne može da me vozi to jutro na posao jer je izašao ranije.

Naučila sam da se se ne ljutim na druge, jer svi mi radimo onako kako najbolje umemo u tom trenutku i to je jedino ispravno. Ne bi trebalo da idemo protiv sebe. Jedino kada radimo stvari onako kako osećamo tada i služimo ljudima, dok radimo stvari mimo svoje volje ni oni neće biti zadovoljni, a samo ćemo sebe potrošiti.

Razmilite i vi šta biste bili da imate moć da birate da budete šta god poželite?

Pročitajte i … Šta se događa kada je strah veći od ljubavi!


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.