Tri specifična i nova restorana u Beogradu koje morate posetiti!

by | 23 jula, 2017

Proteklih nekoliko nedelja objavljivali smo tekstove sa raznoraznim predlozima dobrih, kul i urbanih mesta u Beogradu koje bi trebalo da posetite. Veliko interesovanje, kao i pozitivni komentari naveli su nas da vam i dalje predlažemo mesta za izlazak, kafu, lagani ručak, najlepši pogled ili nešto što bi vam bilo interesantno. Danas vam otkrivamo tri nova restorana, kao i drugačija gastronomska koncepta koji će vam se dopasti.

Celer Gastro House
Prijatan, moderan dizajn novog restorana smeštenog u srcu gornjeg Dorćola, nalazi se u Gospodar Jovanovoj ulici, deo između Kneginje Ljubice i Dobračine. Sigurni smo da će vam se dopasti sveden koncept baziran na tradicionalnim jelima prezentovanim na nov način. Tako ćete u restorani moći da probate “suši” na tradicionalan način, odnosno rolnice od pršute i kajmaka. Slika govori više od reči.

Restoran Oxalis
Restoran koji se nalazi u prestižnom delu Beograda u ulici Neznanog Junaka na Dedinju. Restoran vode mladi šefovi, Ljubiša Pljevaljčić i Danilo Bućan, koji imaju prestižne San Pellegrino nagrade. Služe vrhunske kulinarske delicije, a na jedinstven pristup i kroz priču predstaviće hranu kao doživljaj i edukaciju. Koncept menija je fine dining sa mogućnošću izbora pet izmena jela ili sedam. Takođe, postoji i vegetarijanski meni. Potaž od čičoke s komadićima svinjskog srca stiže uz preliv od braon putera koji stvara savršenu slano-slatku alhemiju, dok je žumance pripremano na 60 stepeni na podlozi od dimljenog belrgrader sira sa slaninom. Kombinacije ukusa će vas iznenaditi. Ukus i kvalitet su zaista zagarantovani.

A post shared by OXALIS (@oxalis_restaurant) on

Restoran Istok
Novi restoran koji nam daje utisak da smo na korak bliži poznatim svetskim metropolama. Restoran vijetnamske kuhinje nalazi se u srcu Dorćola, više podseća na “street food” koncept nego na klasičan restoran, ali vrhunski pripremljena hrana ne ostavlja utisak “fast food-a”. Sjajne letnje rolnice od pirinčanog papira sa nudlama, nanom, korijanderom, veliki izbor vegetarijanske hrane, pohovani tofu sir ili piliće krilca, kao i karamelizovana svinjetina sa đumbirom i čilijem samo su neka od jela sa njihovog bogatog i sadržajnog menija koji će vas uvek vraćati po još.

Javite nam utiske!

Pročitajte i… Top 5 mesta sa najboljim poslasticama

Pročitajte i… Top 5 restorana u Savamali

Pročitajte i… Top 5 mesta za izlazak u Savamali