Uređenje doma: Osvežite spavaću sobu

by | 23 januara, 2015

Želite nešto da promenite u izgledu spavaće sobe, ali nemate ni sredstava ni vremena da je menjate potpuno? Zašto je ne biste samo malo osvežili detaljima? Rezultat je potpuno novi izgled sobe u kojoj ćete voleti da boravite.

Poslušajte naše savete i uz malo truda i novca dobićete spavaću sobu kakvu ste oduvek želeli, a bez nekih prevelikih ulaganja i drastičnih promena. I zapamtite, vaša spavaća soba treba da bude odraz vaše ličnosti, a ne ideja koje pokupite od stručnjaka.

1. Dodajte jastučiće na krevet, što više to bolje. Naravno, ako volite takav stil. Kombinujte velike i male, različite dezene i boje.

2. Ukoliko su vam zidovi jednobojni, zalepite ukrasnu tapetu iznad uzglavlja i videćete kako će vam prostor procvetati.

3. Ako vam je tapeta previše, uvek možete da prebacite neki interesantan prekrivač preko kreveta koji će dati novu notu vašoj sobi. Ili možda neki zanimljivi abažur za lampu pored kreveta.

4. Kada su lampe u pitanju, uskladite ih sa veličinom kreveta. Ako je krevet visok, onda neka i lampa bude veća, ukoliko je nizak onda uz njega ide manja lampa. Odlično rešenje su i zidne lampe, štedite prostor na noćnom stočiću, a i dekorativno izgledaju.

5. Monotoniju jedne boje u spavaćoj sobi možete razbiti i detaljima u istoj boji, ali drugačijoj nijansi. A možete se igrati i različitim teksturama. Pustite mašti na volju.

6. Ono što će sigurno oživeti vašu spavaću sobu jeste tepih u žutoj boji. Imaćete utisak da vam je sunce konstantno u sobi.

7. Dodajte neki komad nameštaja za koji možda mislite da nikako ne bi išao. Neku fotelju ili komodu koja vam se već dugo vuče po kući, a ne znate gde biste je smestili.

8. Draperije na prozorima unose neki novi duh u vaš prostor. Što veselije boje – to bolje. A i štitiće vas od jutarnje svetlosti, ukoliko ste tip koji ne trpi previše osvetljenja.

9. Učinite spavaću sobu još ličnijim prostorom, tako što ćete okačiti fotografije dragih bića na zidove ili ih staviti pored kreveta na noćni stočić.

10. Ukoliko u stanu ili kući nemate mesta i za radni prostor, zašto jedan deo spavaće sobe ne biste pretvorili u to? Spavaća soba vam pruža potreban mir, utočište za mirno čitanje, pisanje, proučavanje podjednako koliko i za odmaranje.

Isprobajte neki od ovih trikova, pa nam u komentarima napišite da li ste zadovoljni novim izgledom svoje spavaće sobe.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.