VAPIANO – Novo gastronomsko iskustvo

by | 20 maja, 2009

lepota i zdravlja

Prvi VAPIANO restoran u Srbiji zvanično će biti otvoren sutra u prijatnom ambijentu na drugom spratu šoping centra Ušće. Gosti VAPIANO PASTA PIZZA BAR-a moći će da isprobaju novi, nesvakidašnji koncept usluge, da uživaju u zdravoj hrani i zajedno sa kuvarima pripremaju domaću pastu.

Inovativnim pristupom u pripremi hrane, novim konceptom usluge, VAPIANO menja klasičan princip poslovanja restorana u svetu – izjavio je Saša Trišić, partner i suvlasnik franšize VAPIANO, dodajući da VAPIANO restorane karakterišu uvek sveže namirnice i pasta pravljena od zero brašna, koje se koriste za pripremanje kontinentalnih italijanskih jela.

 

lepota i zdravlje

 

Gosti restorana mogu da biraju između raznovrsnih testenina, pizza napravljenih od odabranih sastojaka, kao i raznovrsnih svežih salata. Takođe, gosti će biti u prilici da nadgledaju proces pripreme jela na maslinovom ulju, i da sami biraju umake i začinsko bilje koje žele u obroku. Priprema jela traje do pet minuta.

Središte svakog VAPIANO restorana predstavlja integralno stablo masline, koje je simbol mediteranske kuhinje, objasnio je Branimir Lalić, takođe partner i suvlasnik franšize VAPIANA, dodajući da je inovativni koncept VAPIANO potvrdio svoj kvalitet do sada na 53 lokacije širom Evrope, Amerike i Bliskog istoka, a u Srbiji će biti prisutan u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Ime restorana VAPIANO dolazi od italjanske kovanice, koja u prevodu znači „Onaj ko opušteno ide kroz život, živi zdravije i duže.“ Italijanski stil života preslikan je i na sam enterijer restorana. Vizuelni koncept restorana osmislio je milanski dizajner Matteo Thun. Zamislio ga je kao veliku pozornicu malih specijaliteta okruženog zidovima od mramora i prirodnog kamena.

 

lepota i zdravlje

 

Prvi beogradski VAPIANO uposlio je blizu šezdeset radnika, dok ukupna investicija u restoran iznosi 2,2 miliona evra. U naredne tri godine planirano je otvaranje još deset VAPIANO restorana na teritoriji bivše Jugoslavije (Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i BiH), u koje će biti ukupno uloženo 23 miliona evra.

 

Koncept VAPIANO restorana nastao je u Nemačkoj, u Hamburgu 2002. godine, a osmislio ga je Kent Hahne, amerikanac nemačkog porekla. Nakon što se zasitio posla u fast food industriji, pokreće VAPIANO koncept i franšize prodaje širom sveta. Novi pristup u pripremi hrane i koncept usluge, dokazuju mnogobrojne nagrade koje je VAPIANO dobio: u Americi za „hottest new concept“, u Mađarskoj za najbolji mediteranski restoran dve godine za redom, kao i brojna priznanja u zemljama gde je ovaj lanac restorana otvoren.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.