Večeras će vaša dijeta biti pred najvećim iskušenjem!

by | 12 maja, 2017

Dani vikenda su najnepogodniji za držanje dijete, a najveća verovatnoća da ćete popustiti pred „zabranjenim voćem“ je u nedelju i to između 19 i 22 sata. U jednom istraživanju prehrambenih navika, čak polovina ispitanika priznala je da su najranjiviji nedeljom uveče, te da tada postoji najveća verovatnoća da će posegnuti za grickalicama i slatkišima.

Foto: Pixabay

Druga „opasna“ zona za one koji drže dijetu je krizno popodne, tj. period od 15 do 17 sati. Na trećem mestu najgoreg vremenskog perioda za pridržavanje zdravih navika je kasno popodne 17-19 sati.

Što se tiče najgorih dana za držanje dijete, ne iznenađuje to što su ispitanici izabrali vikend, kada po pravilu više jedu nego radnim danima.

No, ni ponedjeljak nije baš najsrećniji dan za zdravu hranu jer će 12 odsto ispitanika posegnuti za grickalicama, kako bi se utešili zbog početka nove radne nedelje.

Osim toga, rezultati su pokazali da većina ispitanika (65%) najveću količinu hrane pojede tokom ručka, nakon povratka s posla. Njih 22% izabralo je večeru, dok je samo 3% ispitanika izjavilo da se obično najviše najede za doručak.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.