Zapali ste u dnevnu rutinu? Evo kako da iz nje izađete…

by | 29 aprila, 2017

Savremen način života, stres na poslu, velika očekivanja…sve su to razlotzi zbog kojih smo počeli da zapostavljamo i sebe, ali i druge. Više nismo zadovljni samim sobom, sve nam smeta i polako se zatvaramo u svoja četiri zida. kako biste izašli iz dnevne rutine, neophodno je da uradite sledeće stvari. 

Foto: Pixabay

Ne zapostavljajte prijatelje

Često imamo tu gadnu naviku da zapostavimo prijatelje, ili da se sa njima vidimo na kafi odmah posle posla. ukoliko budete praktikovali ovako viđenje niti ćete zadovoljiti njihovu potrebe, niti svoje. odvojte vremena. Idite kući sredite se, doterajte se, stavite ružičasti karmin i sastanite se sa prijateljima. Verujte nam, biće sjajno ćete se provesti. Iako imate puno posla nemojte gledati na druženje s prijateljima kao nešto što morate „obaviti“, uživajte u kvalitetnom vremenu provedenom s dragim ljudima.

Motivišite sebe izazovima

Sitni izazovi koje si sami postavite spasiće vas od začaranog kruga dnevne rutine. Pod tim ne mislimo na nerealne ciljeve, već na male stvari poput „to-do“ dnevne liste, liste omiljenih filmova, playliste pesama ili novog albuma koji bi trebalo poslušati, ili pročitate knjigu. Kad ispunite zacrtane stavke osećaćete  se uspešnije.

Neka sve bude na svom mestu

Manjak vremena vam ne sme biti izazov. Haos u stanu ili sobi neće dobro uticati na vas. Nemojte na pospremanje gledati kao nešto teško što nerado činite. Ono ima psihološki efekt i može vam pomoći da se osećate bolje. Izbacite iz doma stvari koje ne koristite, odeću koju ne nosite dajte u humanitarne svrhe, ali isto učinite i s ljudima. Ne bojte se udaljiti se od ljudi koji vam u životu predstavljaju tere. Nakon toga bićete srećniji islobodniji.

Hodajte više

Kad god vam se ukaže prilika radije hodajte, a manje se vozite gradskim prevozom ili kolima.  U javnom prevozu  je obično gužva i previše različitih energija koje će loše uticati na vas, a benefiti šetnje su višestruki. Kratka šetnja pomaže nam da raščistimo misli, razbudimo se i udahnemo svež vazduh.


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.