Categories Psiha, Stil života

Kad je pravi trenutak za sreću?

Da li često hvatate sebe da analizirate i preispitujete svoj život? Život se odvija upravo dok to radite, i krajnje je vreme da naučite da umesto što trošite vreme na  vraćanje u prošlost i preispitivanje loših navika, počnete da živite u datom trenutku!

Čekali smo da prođu određene faze našeg života, pa da zaista počnemo da živimo, a onda smo sasvim slučajno shvatili  da još uvek nešto čekamo, dok život prolazi ispred nas svakoga dana, koji nismo potpuno proživeli.

Dok čekamo da nam se dogode velike stvari, propuštamo sitne  radosti koje čine život.

Prošlost ne može da se promeni, a budućnost nikada nije sigurna, zato svako od nas mora da nauči da bude srećan u trenutku, onom trenutku koji baš sad proživljava.

Potrebno  je da shvatimo da se život sastoji iz barijera koje moramo da prevaziđemo, a sreća, ona je upravo trenutak u kome shvatimo da smo uspešno obavili još jedan veliki zadatak u životu. Srećni ljudi nisu oni koji puste da život prođe pored njih, srećni su oni koji se bore za najbolju verziju svog života!

Da biste bili srećni potrebno je da želja  za srećom bude podjednako intenzivna kao želja za snom i hranom. Da postane istinska potreba za koju ćete se svakodnevno boriti. A kada se izborite sa svim životnim iskušenjima, shvatićete koliko ste srećni i koliko je zapravo sreća dragocena.

Život je neverovatan! Sama šansa da živite svoje snove previše je dragocena, a jedino što bi u tome moglo da vas spreči ste vi sami. Zato prestanite da čekate ponedeljak i prestanite da odlažete stvari za sutra. Živite sad i živite najbolje što možete!

Pročitajte  i…Male životne filozofije: Postanite osoba koja može sve

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T. V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA