Kako da se oslobodite stresa i potpuno uživate u praznicima?

by | 22 decembra, 2018

Iako se o stresu i depresiji, koje sa sobom nose praznici, retko priča, mnogi od nas imali su prilike da zapadnu u prazničnu melanholiju, a kako je ovo najlepše doba godine, danas donosimo nekoliko saveta uz koje ćete lakše prevazići prazničnu depresiju i prepustiti se čarima novogodišnje euforije.

Prvi izvor stresa nalazi se u rezimiranju protekle godine. Niste ispunili sva svoja očekivanja, čeka vas još mnogo obaveza pred praznike, a vama je samo potreban odmor i mala pauza. S obzirom na sve što vas brine, jednostavno ne možete da se prepustite i uživate u predstojećim praznicima, a voleli biste da i vi osetite radost euforije, koja je obuhvatila sve oko vas.

Da biste prevazišli ovu negativnu energiju, okrenite se oko sebe, pogledajte osmehe na dragim licima i videćete da ćete već u tom trenutku osetiti zahvalnost i sve će imati više smisla.

Postoji način da prevaziđete prazničnu depresiju, a za to je potrebno samo da rasteretite sebe previsokih očekivanja i spoznate u sebi radost.

Ovoga puta ne postavljajte pred sebe visoka očekivanja

Preterano visoka očekivanja uglavnom vas dovedu do razočaranja, a to je poslednje što želite sebi, u vreme praznika, kada su svi nasmejani. Najbolji način da prevaziđete prazničnu napetost, je da ne ponavljate prošlogodišnje greške.

Ne pritiskajte sebe

Ako osećate da vam je potreban odmor, iskoristite praznike da se opustite onako kako vi to želite. Ne morate biti gost na svakom porodičnom ručku, ili posetiti baš sve žurke vaših prijatelja. Sasvim je uredu da neko vreme provedete u udobnosti doma, sami sa sobom. Da pred sebe postavite nove, realne ciljeve i odmorite se od suvišnog pritiska, kome ste svakodnevno izloženi.

Ove praznike provedite u miru, posvetite se sebi i oslobodite se suvišnog stresa. Pobrinite se da osetite svu radost i lepotu, koju donose praznična okupljanja i setite se svega lepog, što vam se desilo u godini kojoj polako dolazi kraj.

Pročitajte i…Preuzmite odgovornost za sopstvenu sreću: Razmišljajte pozitivno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.