Kako napisati CV koji se izdvaja?

by | 27 januara, 2019

Dobro napisan CV karta je za željeni razgovor za posao. pa je zaista potrebno uložiti dosta truda i koncentracije, kako biste ga napisali tako da na svakoga ko ga pročita ostavi upečatljiv utisak. 

Uloga CV-ja je da vas pred rukovodstvom firme, u kojoj aplicirate za posao, predstavi u najboljem svetlu i pokaže sve vaše kvalifikacije i veštine, koje vas čine odličnim kandidatom za željenu poziciju.

Ipak, postoje neke reči koje zvuče pretenciozno i mogu stati na put vašoj karijeri, pa im definitivno nije mesto u vašem CV-ju.

Vreme je da preradite svoj CV i ukoliko prepoznate neku od neželjenih reči u njemu, pronađite im adekvatnu, manje pretencioznu zamenu.

Ovo su reči kojima nije mesto u vašem CV-ju:

Iskusan

Lider

Uspešan

Odličan

Strastven

Željan znanja

Vaš CV ne bi trebalo da izgleda kao sopstveni hvalospev. Preuredite ga tako što ćete se fokusirati da napišete svoje kvalifikacije, da nabrojite sve poslove koje ste do sada radili i uz to, pomenite sve veštine koje ste zahvaljujući tim poslovima usvojili. Vas svakako ne kvalifikuje to što ste strastveni u svom poslu, već što imate tražena znanja. Sve svoje ostale kvalitete, moći ćete da pokažete nakon zaposlenja, shodno tome, njima nije mesto u vašem CV-ju.

Pročitajte i…Posvećene ste svom poslu, ali još uvek ste daleko od unapređenja? Možda je problem u ovim lošim navikama

Foto: @itsfaithelizabeth

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.